Snap
  • Kind
  • typecursus
  • Dyslexie
  • loikidzz
  • lifeskill
  • Blindtypen


LOI Kidzz typecursus, hoe gaat het nu?

Een tijdje terug is Julia enthousiast begonnen met de typecursus van LOI Kidzz. Hoe heeft ze het tot nu toe ervaren? Tijd voor een update. 

Door de dyslexie heeft ze toch wel wat meer moeite dan we hadden verwacht. Ze vindt de spelletjes en opdrachten erg leuk, ondanks dat het wat langer duurt voor ze het onder de knie heeft. De spionnen-opdrachten zijn uitdagend en leuk. Aan het begin van de typecursus had ze het erg druk met de online lessen op school, waardoor ze wel iets minder structureel kon oefenen, maar ze blijft er mee aan de slag! Het is nu meivakantie en dan gaat ze zeker weer volle bak spelen met de LOI Kidzz spionnen!

Wat heeft ze geleerd?

De eerste drie dagen leerde Julia iedere dag twee nieuwe letters. Op lesdag vier herhaalde ze de geleerde dingen en op dag 5 had ze een weektoets, dat was best even spannend. De oefening was om een gesproken letter over te typen, wat erg handig is voor kinderen met dyslexie en enorm helpt.

In de spypad ziet Julia wat er allemaal te doen is in het programma. Hierin worden de oefenteksten in een speciaal lettertype weergegeven, voor dyslectische mensen. Dit is een stuk makkelijker te lezen dan de standaard teksten.

Verder leert ze hoe ze het beste kan zitten achter de computer, in een soort basishouding. De rug en benen moeten in een hoek van 90 graden zitten, en de vingers moet ze op een bepaalde manier op het toetsenbord plaatsen. Dit is een rechte houding om rugklachten te voorkomen! Dat is vandaag de dag natuurlijk ook best wel een dingetje. Door het vele thuiswerken en achter de computer, krijgen veel mensen rugklachten. Hoe fijn dat Julia dit nu goed leert met de typecursus?! 

Game Element

Het game-element is wat blijft uitdagen om door te gaan. Dit maakt deze typecursus bijna een verslaving als je ervoor gaat zitten. Stoppen is geen optie. Maar voor haar zijn de cijfers halen om over te gaan ook erg belangrijk. Ze hoopt in de vakantie een groot stuk verder te komen en het type diploma in zicht te hebben. Want dat is toch wel het uiteindelijke doel en de grote beloning. Blind typen met tien vingers. Dat is waar het om te doen is. En ook de missie die Julia graag met succes wil afronden. Is Julia de ultieme spion op de spionnenschool?

Snap

Trots

Deze typecursus afronden is echt een mooie mijlpaal voor je kind. Het geeft een mooie boost en is een perfecte lifeskill waar ze de rest van hun leven plezier aan zullen beleven! En dat door middel van het spelen van leuke games (die soms wel wat gemopper opleveren als het even moeilijk is, haha). Daarna zijn ze blij, en mogen ze zeker trots zijn op zichzelf. Ben echt super benieuwd of het Julia lukt om in de vakantie deze typecursus af te ronden en de trotse bezitter gaat zijn van een erkend typediploma! Ik ben nu al trots op haar dat aan dit avontuur begonnen is, ondanks haar dyslexie. De slagen per minuut zijn nog niet zo hoog als we zouden willen. Maar door het spelelement houdt ze de moed en het plezier erin. Dat is mooi om te zien. En als het iets langer duurt is dat geen enkel probleem, want deze typecursus kun je op eigen tempo doen! 

Ook blind leren typen?

Lijkt het je nou ook wat voor jouw kind om deze vakantie een kickstart te maken en toe te werken, eh... gamen naar een echt type diploma? Deze lifeskill hebben ze voor de rest van het leven plezier van en geef je ze mee.

Geef ze op voor de LOI Kidzz typecursus en laat ze ook avonturen beleven op de geweldige spionnen school, door middel van de leuke games.

Snap
3 jaar geleden

Superknap van haar!! Ga deze typecursus zeker onthouden 👍