Snap
  • Kind
  • onzekerheid
  • mommy
  • pratendmeisje
  • neitherapie
  • logepodie

Logopedie of Nei therapie? Wat een zoektocht!

Wat is er met Luxje, waarom praat ze met 3 jaar en 3 maanden nog als een kindje van net 2??

Hoi lieve mensen,

Sinds afgelopen september gaan we met Lux elke maandag ochtend naar logopedie. We merkten dat ze wat achterliep op haar leeftijdsgenootjes qua woordenschat. Maar grote zorgen had ik nog niet echt, helaas kwam er weinig verandering in. Angst werd eigenlijk steeds meer een dagelijks dingetje. Ze wilde niet praten alleen door middel van haar eigen gebaren taaltje. Ik kon alleen maar denken wat is er toch met mijn vrolijke meisje die alles begrijpt maar zich niet verbaal uit. Zo af en toe kwam er een nieuw woordje bij maar daar bleef het bij.

 Ze is 7 weken te vroeg geboren dus we hoopten dat ze simpelweg daardoor een beetje achterliep. Toch voel je je als ouders dan onzeker en soms voelde het zelfs als falen. Wat doe ik fout?? Alles hebben we geprobeerd maar niets leek echt te werken. 

Tot ik in contact kwam met een Nei therepeut, zij ging aan de slag met het onderbewustzijn van Lux. Ik was sceptisch en haar papa ook, maar mijn gevoel zei dat ik alles aan moest pakken. Ze bleek blokkades te hebben uit een vorig leven waarin zij een vorm van misbruik had meegemaakt wat haar onderbewustzijn mee droeg in dit leventje. Ik schrok ontzettend van deze openbaring maar besloot het wel serieus te nemen. Ook had ze tijdens mijn zwangerschap onzekerheden gevoeld en uit loyaliteit aan mij nam haar onderbewustzijn dit over. van deze intense sessie heb ik even bij moeten komen, ik voelde me zo schuldig en tegelijkertijd dacht hoe is het toch mogelijk dat zo’n klein meisje van 3 onderliggend zoveel met zich mee draagt. Gelukkig kon de Nei therapeut deze blokkades weg halen voor Lux. Ze vertelde dat het na een aantal dagen al zichtbaar of liever gezegd hoorbaar verschil zou moeten maken. We hebben het geduldig afgewacht. En je zal het niet geloven maar na 3 dagen kwam Lux ineens met 20 nieuwe woordjes dat waren er meer dan we in het afgelopen jaar van haar hadden gehoord. Blij verrast en trots is wat we toen voelde. Het is inmiddels een aantal weken geleden en het gaat echt met sprongen vooruit. Ik had nooit gedacht dat zoiets zou werken, maar ik ben heel blij dat we het aan hebben gedurfd!

Wellicht dat dit voor andere ook uitkomst kan bieden.

Je kunt vrijblijvend contact op nemen via whatsapp met Mariëlle (NEI therapeute) voor meer info!  06-18337382

Proost 🍷

SuusGro's avatar
3 jaar geleden

Oh ik krijg kippenvel van je verhaal! Ik heb zelf ook neitherapie gehad. heel bijzonder

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama & Miss. Lux?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.