Snap
  • Kind
  • #peuter
  • #logopedie

logopedie heaven or hell

Logopedie.

Beginnen bij het begin.

Vorig jaar hebben we te horen gekregen dat de spraak van onze zoon te min is.

Hier voor hebben ze ons door gestuurd naar de logopodie.

Juni vorg jaar zijn we daar mee begonnen.

Hij was toen 2 jaar en 8 maanden.

Nu ben ik zo iemand die graag de stier bij de horens pak.

Dit heb ik dan ook altijd aangekaart.

Liever te vroeg dan achter af had ik maar.

Nu denk ik daar wel eens anders over.

Even in een notendop.

Ik heb dyslectie. Hier heb ik ook de nodige last van gehad. Met 8 jaar zijn ze er achter gekomen.

Dank aan de leerkracht die ik toen had,er zijn toen meteen stappen ondernomen.

Wat en welke weet ik allemaal niet meer precies en aan mijn ouders heb ik ook niet zo heel veel wat dat betreft.

Maar uiteindelijk ben ik naar speciaal onderwijs gegaan.

Hier heb ik geleerd hoe ik het beste om kan gaan met mijn dyslectie.

Dit alles in mijn achterhoofd. Heb ik altijd gevraagt kijk met me mee en denk met me mee. Ik wil graag al of in iedergeval veel voor zijn. Hoe sneller je iets weet deste eerder kun je er iets aan doen.

Is mijn mening.

Nu zit ik dan in middels bijna 1 jaar later. De spraak is wel beter maar nog steeds niet genoeg. Hij is wel behoorlijk gegroeid in de tijd. Maar ja onder de maat is onder de maat.

Nu heb ik een paar weken geleden dan ook een onderzoek gehad bij adelante. Hier uit is niet echt iets gekomen van wat ik niet al wist.

Maar ze willen wel een psychologiesch onderzoek doen bij hem en een EQtest.

Nu heb ik hier toch stiekem hele gemengde gevoelens over.

Ik ga het wel doen maar toch om hem zo jong al aan zo veel blood te stellen is toch wel een dingetje voor mij.

Nu vind hij het allemaal ook echt helemaal niet zo leuk.

Werkt ook niet altijd even gezellig mee en zijn consentratie is dan ook vaak ver te zoeken.

Terwijl hij hier wel in alle hartelust praat. Oke de zinsbouw is niet goed en er zijn nog wel wat uitspraken waarbij hier de letters verdraait. Zinnen maakt van 3 a 4 woorden en niet 5 a 6 woorden

Maar dan denk ik toch stiekem ja hallo hij is pas 3 jaar en 7 maanden. Macht dat dan niet?

Volgende week hebben we de volgende testen. Maar de hand daar van gaan ze me vertellen of hij bij hun naar school moet of dat hij hier naar school mag gaan. Het kan dan wel zo zijn dat hij na een paar jaar als nog naar een andere school kan en mag.

Alweer is daar dan het stemmetje die zegt ja maar hoe heb jij de dan wel niet gevoeld dat je bij al je vriendjes weg bent gehaald!

Mijn mannetje is zo gevoelig.

Dat ik niet weet of het juist goed of niet goed voor hem gaat zijn.

Ik zit echt in een dilema. Een waarbij ik het gevoel heb dat ik het helemaal alleen heb/ alleen voel alleen ben in het maken van een beslissing waar heel veel vanaf gaat hangen.

Nu heb ik soms het idee dat hij ook hoogsensitieve is. Alleen weet ik nog niet of je dit op zo een joge leeftijd kan laten vaststellen

wanneer doe je het goed of in ieder geval goed genoeg?

5 jaar geleden

Dat klopt, en als ze dan deze kans krijgen idd is dat het beste wat we voor ze kunnen doen. Suc6 maak je niet te gek :)

5 jaar geleden

Dank je vpor je bericht. Maandag hebben we het psychologisch onderzoek. Daarna zien we wel verder. Aan gezien dat ik niet weet wat er op ons af gaat komen sta ik overal voor open. Je doet ja alles voor je kind.

5 jaar geleden

Hallo, hier ook een mama die alle onderzoeken doorgelopen is bij adelante. Mijn 2e zoon heeft een taal ontwikkeling stoornis, hij volgde logopedie 2x per week 1 uurtje, en kreeg nu na eindelijk 3 jaar en het laatste onderzoek, de kans om plaats te nemen op de school van adelante. Het mooie aan deze school is dat ze dagelijks gedurende de gehele schooltijd bezig zijn met taal, en de ontwikkeling ervan. Ook leren ze alle andere vakjes, maar bij elk vak wordt toch weer de logopedie vorm toegepast waardoor onze kindjes sneller en een betere kans hebben om de spraak te ontwikkelen. En uit mijn omgeving heb ik positieve ervaringen waar kindjes na 2 of 3 jaar weer plaats nemen op de basis school, hoe mooi is dat :) Als je deze kans voor je kindje krijgt pak hem met 2 armen vast, je kindje zal zn vriendjes maar even missen meschien, aangezien die daar weer nieuwe vriendjes gaat maken, wie weet wat uit het psychologis onderzoek komt, meschien een bevestiging van gevoelig kindje. Als hij de test niet geheel kan maken, forceren ze niet, ze nemen de tijd, en zullen indien nodig na een paar weken of maanden weer een test doen. Ik heb de papieren ondertekend en hoop na de zomer bericht te hebben dat hij mag starten. Suc6, maak je niet te gek, en blijf je mening geven daar ;)