Snap
  • Kind
  • Momlife
  • Prioderm
  • Mamplaatscollab
  • Beterkwijtdanrijk

Liever geen luizenleventje

Oooh, waarom bestaan er nou luizen? Je weet wel, die kriebelbeestjes die je vies doen voelen en die ervoor zorgen dat je vingers overuren maken van al het gekrab. Ik dacht altijd dat ik er makkelijk vanaf kwam. Want ik was mijn haar én dat van mijn kids regelmatig. Maar no way dat dit zo werkt. Zodra je kids hebt en ze naar de crèche, BSO of school gaan, ben je vast een keer aan de beurt. Daar kun je donder op zeggen.

Mijn allereerste luizenervaring was op 23 juli 2016. Drie jaar geleden. Ik weet het nog goed. Senna was drie jaar oud en zat op de crèche. Al een paar dagen zag ik hem kriebelen aan zijn koppie. Zijn koppie met zijn dikke bos gouden lokjes. Ik dacht, die heeft vast last van zijn groeiende haartjes. Tot ik ging googelen (welke moeder doet dit nou niet) en ik bij luizen uitkwam. Geen haar op mijn hoofd die hier in eerste instantie aan dacht. Thank God we have YouTube en Google. Samen met de iPad volgde ik de instructies op. Want wist ik veel hoe je checkt of je luizen hebt. Uiteraard was dit ’s avonds laat, waren de winkels dicht en had ik geen luizenkam in huis. Dus daar zat ik dan met mijn iPhone zaklamp en Senna tussen mijn benen, te wroeten tussen zijn gouden lokjes. Ik zag werkelijk niks. Geen luis en geen neten. Mooi, dacht ik toen nog. Dit kan het niet zijn.

Helemaal blij bracht ik hem de volgende dag weer naar de crèche. De allerlaatste dag voordat we twee dagen later op zomervakantie gingen. Daar eenmaal aangekomen, begon ik ook ineens jeuk te krijgen op mijn hoofd. Het zal toch niet... Daar ter plekke heb ik gelijk gevraagd of de leidsters van de crèche mijn haar konden doen. Zwart haar. Moeilijk te zien dus, maar zij hadden wel een luizenkam. Dus dat moest goed komen. Wat denk je? Ze zagen niks. Conclusie: geen luizen.

Maar toen. Ik weet nog dat ik thuis kwam en mijn bed ging opmaken. Ja hoor! Daar zag ik ze lopen. Ze liepen over mijn kussen. Ik herhaal: ze liepen gewoon over mijn kussen. Kleine zwarte beestjes met pootjes. Ik had ze toch echt. En als ik ze had, dan moest Senna ze ook hebben. Zonder erover na te denken, schoot ik naar de Etos en werd ik geadviseerd om Prioderm shampoo te gebruiken. Dat zou binnen 15 minuten gelijk werken en de neten en luizen zouden gelijk de pijp uit gaan. Dat moest ik hebben, want twee dagen later zouden we op zomervakantie gaan. Ik heb toen snel eerst mijzelf behandeld thuis. Bijna jankend zat ik aan de badrand mijn haar te behandelen. Toen ik mijzelf had gedaan, heb ik gelijk Senna van de crèche gehaald en hem behandeld met Prioderm. ’s Avonds hadden we de netenfamilie verzameld aan de luizenkam en inderdaad: ook de luizen werden gevangen op de luizenkam. Yes, het werkte. Net voor we op vakantie gingen en na 100 uitkam momentjes te hebben gehad, waren we opgelucht. We waren er vanaf. Ik zag er zo tegenop om met deze luizen op vakantie te gaan. Zie je het voor je? Elke dag op de camping je haar behandelen. In het douchehok waar iedereen zijn tanden staat te poetsen en zich wast. Wat een gedoe. Je kunt je dus wel goed voorstellen hoe blij we waren dat ze exit waren. Gelukkig hebben we geen meisje met lang haar dachten we nog. Die lijken mij veel moeilijker.

Inmiddels waren de tassen gepakt en stonden wij op het punt om mijn bonusdochter op te halen voor vertrek. Onze bonusdochter die we al een paar weken niet hadden gezien en die gezellig met ons meeging op vakantie.

Eenmaal samen in de auto vertelden Senna en ik opgelucht wat er afgelopen week gebeurd was en dat we zo blij waren dat we van de luizen af waren. Waarop mijn bonusdochter zegt: ‘Ow ja, by the way. Erg vervelend, maar ik heb ook luizen. Kwam ik gisteren achter’. Daar zaten we dan, onderweg naar de camping in Frankrijk, met weer een stel luizen in de familie. Maar gelukkig was ik zo slim om een extra bus Prioderm shampoo mee te nemen in de bagage, want je weet nooit, dacht ik nog. Wat is het moederinstict toch een fantastisch mooi iets. Vind je niet?

Tip: haal Prioderm shampoo standaard in huis. Mocht je het nodig hebben, dan heb je het direct bij de hand en ben je er ook gelijk weer vanaf. Hoe sneller je het behandelt hoe beter. Trust me. Nu ik het zelf meegemaakt heb en ik ook weet dat het effectief werkt, durf ik ook voor de volle 100% dit advies te geven en de garantie dat je die luizen zo gekilled hebt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Prioderm

Jongensmama91's avatar
4 jaar geleden

Bijzonder idd. Het lijkt mij niet da luizen door koorts kunnen ontstaan. Misschien had 1 van de zusters wel luizen van haar kinderen. Luizen kunnen wel ver springen...

Sistersong's avatar
4 jaar geleden

Nee! Geen kinderen meer voor mij! Daar was ik zo van overtuigd dat ik mijzelf heb laten steriliseren. Na een eenling en daarna een tweeling was ik bang dat ik een drieling zou krijgen. Dus nee, slot er op, einde, vinito. Maar toch is er nog ergens een rottig stemmetje wat zegt: "De wonderen zijn de wereld niet uit..." Zo'n beslissing neem je met je hart en moet je niet laten afhangen van hoeveel deurs je auto is. Worden jullie er allemaal gelukkig van als er nog een kindje komt als jullie de meeste opstakels overwonnen hebben?

Omabenik's avatar
4 jaar geleden

Er is niets zo erg als luizen. Maar je hoeft ze niet van een ander te krijgen. Mijn dochter lag in het ziekenhuis met hele hoge koorts en toen ik weer bij haar kwam na het slaapuurtje, zat er een verpleegkundige bezig met een luizenkam. Toen ik haar vroeg waarom ze dat deed, terwijl mijn dochter geisoleerd lag al vijf weken, vertelde ze dat hoge koorts ook luizen kan geven, ze ontwikkelen zich vaak in een warme omgeving. En ja, mijn dochter had een paar luizen. Ze was nog te jong voor de PSZ en ik was thuis, dus naar de babyopvang was ze ook niet geweest. Toen ik nog eens zei dat ik het vreemd vond, zei ze: mevrouw er zijn zoveel vreemde dingen, heeft u wel eens aan kinderziektes gedacht? Waterpokken, rode hond,enz. het is besmettelijk, maar hoe komt de eerste er aan? Daar stond ik met een mond vol tanden.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Pam Dosal?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.