Snap
  • Kind
  • PTSS
  • momofptsschild

Leven met een kind met ptss

Hoevaak krijg ik de vraag wel niet en waneer komt de 3e. Behalve dat ik een single mom ben ( ik ben heel gelukkig alleen) pas er in mijn hoofd geen klein lief babytje in mijn gezin.

Mijn oudste in heeft helaas complexe ptss. Wat in houdt dat mijn hele dag om hem draaid. Ik kan niet werken om dat hij niet na een gast gezin kan of na de na schoolse opvang. Hij moet altijd een stabiele omgeving hebben.

Helaas is er in nederland heel weinig voor deze kinderen. Zeker op de manier hoe hij het heeft. Er bestaat we een aantal theraphie soorten maar helaas moet je daar voor bij je trauma kunnen komen en hulp accepteren. Maar hij heeft 0% vertrouwen in de mensen buiten het gezin.

Waar bestaat mijn dat uit nou alles plannen 24/7 plannen en de niet voorspelbare dingen ook inplannen. Waar normalen ouders savonds lekker gtst gaan kijkeb probeer ik mij kindje om 10 uur s'avonds nog in bed tekrijgen. Om te hopen dat hij lekker de nacht door slaapt om sochtens 7 uur hem weer wakker temaken voor school.

En hij heeft ook nog een broertje die ook zijn aandacht moet hebben. En op dit moment heerlijk in de peuter pubertijd zit.

Al die ouders die sochtend vroeg helemaal opgetut op school staan ik vraag me altijd af hoe doen ze dat? Ik sta van 07.00 tot 08.20 alleen maar woede aanvallen te ontwijken zorgen dat ze hun buikjes vol hebben aangekleed zijn en klaar voor school staan. 

Ik leef zelf geheel geïsoleerd. Als de kindjes na school zijn ga ik het huis doen en lekker sirie of boekje lezen om mijn eigen moter weer op te laden. Vriendschappen gaan lekker lijk stuk op mijn zoontje. Want hij is lastig steld veel vragen en vraagt 100x bevestiging als ik er nog wel ben. Hij wilt altijd in control zijn. En dan krijg je de opmerkingen kan hij niet niet als een normaal kind zijn. Misschienis het beter als we afspreken om hem thuis telaten, hij is lastig. Dan denk ik altijd laat maar hij kan er helemáál niks aan doen. Hij doet niemand pijn hij is super beleefd vriendelijk dol op kleine kindjes. Hij heeft alleen zijn bevestiging nodig en zijn informatie. Hij heeft er nooit om gevraagt om zo zwaar getraumatiseerd teworden. Hij heeft er nooit om gevraagt dat mensen heb niet willen begrijpen. Want hey ptss bij hem hij heeft toch niet in het leger gezetten. Nee lieve schat maar hij heeft we de dingen mee gemaakt en gezien waar jij niet eens aan wilt denken. Wat jou grootse nachtmerrie is als ouder.

Maar hij laat zien hoe veer krachtig kinderen zijn en hoe ze door kunnen blijven gaan.