Snap
  • Kind
  • Voeding

Let's go cultural !

Ik heb het geluk dat in mijn buurt veel mensen uit verschillende culturen wonen.

Dus ook verschillend eten! ik ben zowieso dol op experimenten met verschillende smaken. Gisteren kreeg ik een tip van mijn Portugese buurman: tomaten risotto, een echt potugees recept. Kook je rijst in plaats van in water, in tomaten.
Heel simpel: twee blikken gepelde tomatenblokjes op sap (biologisch), wat water erbij, bouillonblokje en (gewassen) rijst en dan  langzaam aan de kook brengen. Vooral blijven roeren en steeds wat water toevoegem totdat het sap in de rijst is getrokken en je een mooie massa hebt. Zo gezegd zo gedaan...Qua groenten heb ik wat courgette en broccoli gebakken in knoflook en grof gemixed (helaas eten mijn kinderen nog geen groffe stukken groenten). Stukjes witte vis erbij gebakken in olijfolie en de rijst afgewerkt met wat geraspte kaas en basilicum. 
My girls loved it!
Voor allergische of gevoelige kinderen kun je gemakkelijk zilvervlies rijst gebruiken (wel eerst voorkoken!) of quinoa of gluten vrije pasta. En varieer gerust met groenten, vlees, vis of kip.
Hoop dat jullie kinderen net zo zullen smullen!
Eet smakelijk

8 jaar geleden

Jawel gewone rijst hoor. Ik vindt persoon de pandan of basmati lekker maar it's up to you....

8 jaar geleden

Klinkt erg lekker!

8 jaar geleden

Ziet er goed uit. Moet je dan gewone rijst gebruiken of wel risotto rijst? En breng je de rijst met de gezeefde tomaten dan ook gewoon aan de kook zoals je normaal doet?

8 jaar geleden

Klinkt heerlijk! Dat ga ik zeker uitproberen