Snap
  • Kind
  • leren
  • buiten
  • Positiviteit
  • situatie
  • Corona

Leren van je kind

Natuurlijk lezen we overal over corona. Maar dit wil ik graag delen.

Het verbaasd mij en waar ik als mama veel van kan leren is om te kijken naar mijn dochter hoe zij omgaat met deze situatie.

Ik merk dat ik zelf het gevoel van weerstand heb ( dit doe ik natuurlijk niet), terwijl ik zie aan mijn dochter dat ze gewoon de situatie accepteert.

Vorige week begon ik met een lichte kriebel in mijn keel en de dag erna moest ik hoesten. Eigenlijk voelde ik me best fit maar toch gebeld voor een test. Die dag erna kreeg ik de uitslag en tot mijn schrik POSITIEF. Toen mijn man thuis was hebben we onze dochter uitgelegd dat ik nu voor een tijdje in isolatie moet en ik niet met hun mag knuffelen en afstand moet houden. Ze snapt het en heeft geen vragen. Die dag erna is het lastig, ze is boos en verdrietig want ze wil mij eigenlijk knuffelen. Omdat ik dit moeilijk vind voor haar trek ik mij terug op mijn kamer. S ’avonds nog een keer samen naar buiten in onze tuin ( want hier kunnen we goed afstand houden). De zondag was ze weer vrolijk en had ze het geaccepteerd dat de situatie zo was en vroeg ze: Mama zullen we naar buiten gaan. Mooi om te zien hoe ze het kan accepteren en zich een weg vind in deze situatie.

Deze mama kan hier van leren. Hebben jullie ook een situatie gehad waar je van je kinderen geleerd hebt er anders naar te kijken?

Nog een paar dagen volhouden en laat ik mijn kindjes niet meer los... Haha grapje..