Snap
  • Kind
  • luier
  • #neefase
  • zelfdoen

Lekker handig, mama

Mijn dochter van bijna 2 vindt haar luier reuze interessant.....

"Toetie, ga je papa een kusje geven? En je broertje  ook? Je gaat lekker naar bed". Ze kijkt op vanuit het zwembadje in de tuin, waar ze met een schepje en een bakje water heen en weer schept in een ander bakje. Ze staat op en gooit met haar linker hand het groene bakje in het water. "Boem!!" roept ze. Ze kijkt naar het roze schepje in haar andere hand en gooit die achter het groene bakje aan. Ze staat op vanuit haar hurken en sjokt richting de achter deur. Met haar luier van inmiddels 5 kilo op haar enkels. Ze liep lekker in haar luier rond vanwege het warme weer en was met haar billen in 't water gaan zitten. 

"Heb je lekker met water gespeeld?" vraag ik haar. "Ja!" zegt ze enthousiast. "Zullen we je luier uit doen en in de kliko gooien?". Ondertussen is ze door haar hurken gezakt en met 1 hand grijpt ze naar haar kruis. "Poepie??" vraagt ze me. Ik kijk via de opening op haar rug of ze gepoept heeft maar dat heeft ze niet. "Nee, je hebt geen poepie" zeg ik haar. Ze kijkt me met haar vel blauwe ogen aan en roept dan heel hard: "plasje?!".  Ja, dat denk ik! 

Ik zak door mijn hurken en wil haar luier los maken. "Neee, niet doen!" roept ze naar me. Ik moet lachen en zeg haar dat ze 't dan maar zelf moet doen. Ze kijkt naar beneden en begint te friemelen aan de plakkers van haar luier. Ze trekt, kreunt en plop! Een kant is los. Ze doet hetzelfde met de andere plakker en met een vaart knalt die luier op de tegels. "Zooo" roept ze tevreden. Op het moment dat dit gebeurd denk ik bij mezelf. Oh god, dit was niet handig.. 

Vervolgens wilt mevrouw elke luier zelf doen. Zelf aan doen, dicht maken, kijken naar het plaatje op de luier en vooral open maken. Dit vind ik natuurlijk niet altijd even handig. Zeker niet als ze met alleen een luier in bed ligt vanwege de hitte en je vervolgens via de babyfoon ziet dat ze d'r luier heeft uit gedaan en d'r hele bed heeft onder geplast. Top. Goed idee mama. 🙈

3 jaar geleden

Wat lief, dank je wel! 😁

3 jaar geleden

Je schrijft trouwens echt leuk jamie!

3 jaar geleden

Haha ja ik ben net even naar de winkel geweest om onderbroekjes in te slaan. 🙈😜 Thnx!

3 jaar geleden

Herkenbaar ben toen gelijk overgestapt naar de broekjes! En een hempje en onderbroek! (Nu alleen luier en onderbroek) succes ermee!! 😄