Snap
  • Kind
  • nohugsandkisses

Kroelen en kusjes

Als je kind niemand wilt knuffelen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Mijn kind wilt met niemand knuffelen of kusjes geven. 

Zo,hier gaat het dus over en ben benieuwd of er mensen zijn die dit herkennen. 

Eigenlijk is het al zo vanaf dag 1 dat hij het allerliefste alleen bij mij was en door mij vastgehouden wilde worden.  Nou vind ik dat niet zo vreemd natuurlijk,ik bedoel,je hebt 9 maanden veilig in je moeders buik gezeten,dus wat voelt er dan beter dan bij je mama zijn? Naarmate hij ouder werd veranderde dit eigenlijk niet. Hij is zelfs een hele tijd heel erg eenkennig geweest. Een vreemde hoefde alleen maar te kijken naar hem en hij begon al te brullen. Dit was een fase gelukkig en ging langzaamaan over. Maar iemand een knuffel geven of een kusje,hoe gek hij ook op diegene is,dat deed en doet hij dus niet. Hij is gek op z’n opa en oma maar ze hebben nog nooit een knuffel of een kusje gehad van hem. De keren dat hij op schoot heeft gezeten bij 1 van hun zijn letterlijk op 1 hand te tellen. En hij word nu bijna 6. 

Nooit heb ik hem en zal ik hem dwingen iemand een knuffel te geven,laat staan een kusje,laat dat duidelijk zijn! Omdat ik weet dat hij er niet van houdt vraag ik hem zelfs nooit of hij oma/opa een knuffel wilt geven.  Ik vraag me alleen soms af waar dit vandaan zou kunnen komen,wat het zou kunnen betekenen. Het is voor de rest echt een sociaal kind,kletst iedereen de oren van z’n kop af. Speelt leuk,maakt grapjes noem maar op. Ik zie het ook niet als een probleem verder. Ben gewoon benieuwd,is dit herkenbaar voor iemand ? 

P.S mama (ik dus) wordt dus wel altijd geknuffeld en krijgt een heleboel kusjes 😊. Maar naast mij niemand anders dus.

4 jaar geleden

Mijn zoontje precies zo. Ook als iemand hem bijvoorbeeld op school wil troosten, draaid hij zijn hoofd weg, ook weinig oogcontact. Hij blijkt autisme te hebben

4 jaar geleden

Mijn stiefzoon hetzelfde. Knuffelt ook niet snel met zijn papa en mama, kusjes helemaal niet. Kust en knuffelt wel graag de hond

4 jaar geleden

Hai mama, hier ook herkenbaar. Alleen doet ie t bij mij ook niet vanuit zichzelf. Terwijl hij dat vroeger wel deed. T was echt n grote knuffelkonijn, zodra hij bijv opa en oma zag rende hij op hen af en gaf ze een dikke knuffel. Inmiddels gebeurt dit enkel als ik zeg dat ie t moet doet want als t aan hem ligt zegt ie hoi 👋🏻 en dat is t, nou moet ik wel zeggen dat zijn vader totaal geen knuffelaar is en zo ook niet is opgegroeid en ik daarentegen wel. Ik vind t jammer want ik mis mn warme en vrolijke jongetje van 4, die inmiddels al 11 (met adhd) jaar wordt. Dus misschien ligt t niet aan hem maar aan z’n leeftijd en mijn gemis hahaha hoop nog dat t veranderd al is t enkel voor zijn toekomstige vriendin/vrouw en mogelijk kinderen. Succes mama

4 jaar geleden

Heel herkenbaar. Mijn zoontje van 5 (wordt in november 6) geeft ook niemand een kus of knuffel behalve mij. Ook papa krijgt hier geen kusjes.. Ik vind het vooral wel eens sneu voor zijn opa en oma omdat ik weet dat ze hem graag eens een knuffel of kus willen geven en/of krijgen en het is niet zo dat hij ze nooit ziet, ze passen minstens 2x per week op 😁 maar goed, dwingen doe ik ook niet, het moet vanuit hem komen anders niet. Ik heb ook geen idee waar dit vandaan komt, verder heeft hij veel vriendjes en wat jij zegt, als je alleen met hem bent kletst hij aan een stuk door (dit is minder in groepsverband). Het is zoals het is denk ik maar en zoek er verder eigenlijk niks achter.