Snap
  • Kind
  • DIY
  • #DIY
  • mamaplaatshelpt
  • knutseltip
  • quarantine

Knutseltip ‘’Herinner jij je deze nog?’’

In deze (corona) tijd zijn we allemaal op zoek naar leuke knutseltips. We duiken de kasten in, graaien wat op zolder of misschien zelfs wel in de schuur in de hoop zoveel mogelijk knutselspullen tegen te komen. Dit keer dook ik de zolder op en jawel daar vond ik iets wat ik stiekem allang weer vergeten was. YES! Mijn hart maakte een sprongetje en ik kreeg echt even een flashback naar mijn jeugd. Precies dit maakte ik ook altijd samen met mijn oma, zo leuk om nu samen met Mailiyah te kunnen doen. Het had nog de vorm van een hartje ook. Perfect voor deze tijd waarin liefde het allerbelangrijkste is en laat Mailiyah nou ook gek zijn op hartjes.

Benieuwd wat ik vond en wat wij er precies mee gemaakt hebben? Je leest en ziet het hieronder!

Benodigdheden:

Schaar

Satéprikkers

Stof

Piepschuim vormpje 

Een kopspeld

Lint

Stap 1:

Bij de action kocht ik een stapeltje met stof bij de knutsel afdeling, maar je kan prima een oud kledingstuk of restje stof van iets pakken. Wij hebben hier katoen voor gebruikt omdat dit het makkelijkste is om mee te werken. Je knipt de stof in kleine vierkantjes van ongeveer 3x3 cm.

Stap 2:

Je legt een lapje stof op het piepschuim en duwt met de satéprikker een lapje stof naar binnen. Niet te hard, zodra de stof naar binnen gaat trek je de satéprikker weer terug. Dit herhaal je tot het oppervlakte volledig bedekt is met de lapjes stof. Wij hebben gebruik gemaakt van verschillende kleurtjes en printjes om het een leuk effect te geven.

Stap 3:

Heb je alles goed nagekeken en heb je geen lege plekjes meer over? Dan is het nu tijd om er een lintje aan vast te maken (met de kop speld) zodat je het leuk kunt ophangen. Dit is niet noodzakelijk maar kan erg leuk 

Tips:

Aangezien het bijna Pasen is, is het ook super leuk om kleine piepschuim eitjes hiervoor te gebruiken (deze zijn volop online te koop). Maak er lintjes aan en hang ze in de paastak. Of gebruik juist een groot ei waarmee je bijvoorbeeld de paastafel kunt versieren. En wat ik vroeger ook altijd met mijn oma deed was een krans maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld lapjes gele en witte stof en misschien wat plastic eitjes en ijzerdraad om het extra mee aan te kleden. Genoeg opties in ieder geval en erg leuk om (samen) te doen!

Succes en hebben jullie nog vragen? Stel ze gerust! En voor wie ze gaat maken, ik zou het erg leuk vinden als jullie ons hierin taggen dan delen wij het op onze tijdlijn!

Liefs Marisa 

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap