Snap
  • Kind
  • kids#school#nieuwefase#opvoeding#mama#momlife

Klaar voor de grote school

Een nieuw avontuur

Het avontuur begint bijna, kleine meisjes worden groot en Jez is klaar voor het hele ‘grote’ school gebeuren. 27 april word onze middelste dame alweer 4 jaar. Nu kunnen we een heel cliché gebeuren op gaan ratelen over hoe snel alles gaat en hoe het mogelijk is dat met één keer knipperen, ze bij wijze van twee jaar overslaan, maar ik geloof dat we allemaal zelf wel weten hoe snel het omvliegt.

Onze Jez is inmiddels helemaal klaar om van start te kunnen gaan en kan niet wachten tot het eindelijk zo ver is. De eerste officiële gesprekken zijn geweest en het nodige papierwerk is doorgelezen en ingevuld retour gegaan. Afgelopen week hadden we nog een klassenrondje om te kijken waar alles staat en ook de gebruiksruimtes in het gebouw zoals toilet, gymlokaal enz zijn even onder de aandacht gebracht.

Tot slot werden er nog 3 proef dagen ingepland waarop Jez even kan gaan wennen. De weken voorafgaand aan de mei vakantie hebben we deze dagen, in de weken van April, verspreid. In combinatie met de peuterspeelzaal gaat ze dan alvast 3 dagen per week naar school, kan ze een beetje in het ritme komen voor wanneer ze 5 dagen mag.

Na de mei vakantie begint Jez dan officieel op de basisschool en blijft alleen kleine zus nog over om thuis met mama te spelen. Wat zal het wennen worden voor ons allemaal. 2 grote zussen op school en mama die ook weer wat meer ruimte krijgt om andere (eigen) dingen te doen. Het scheelt natuurlijk dat Jez niet de eerste thuis is die naar school gaat en we het hele riedeltje al eens gehad hebben waardoor alles waarschijnlijk eerder weer ‘normaal’ zal zijn.

Voor nu nog anderhalve maand genieten van m’n moppie en haar apestreken.

Liefs Kim♡

Deze blog is geschreven op 15-3-2019