Snap
  • Kind

Klaar met dat getut!

Tuttebellen...

Tja dit is weer zo eentje uit de categorie ‘even doorbijten’. Maar wanneer is nu de juiste tijd om er mee te beginnen? En welke leeftijd hebben ze wanneer het echt niet meer door de beugel kan? Dit is iets wat ik heel heel moeilijk vind, vooral omdat ik zelf veel te goed weet hoe moeilijk het is om dit los te laten.

Vandaag wil ik jullie advies over het omgaan met het afleren van de speen, het tutje, de fiep of welke naam je het ding dan ook geeft. Ik heb namelijk twee kinderen thuis die het ding in gebruik hebben. Onze Jez van drie en Vie van één jaar oud. Nu gaat het me niet zo zeer om Vie die mag van mij nog wel wat heen tutteren, maar zo langzamerhand wil ik bij Jez wel een keer beginnen met afleren van het gebruik van het speentje.

Bij ons is de regel ( vanaf twee jaar) dat de speen in bed blijft voor de slaapjes. Met uitzondering wanneer ze ziek zijn, omdat ik zelf als geen ander weet dat het ook enorm troost bied wanneer je kunt tutten of knuffelen. Nu is het geluk dat er hier geen van de dames duimt, dus ergens zou je denken ‘gris dat ding weg en klaar’ maar ik ben van mening dat het ook wel met een subtielere aanpak te doen is. Alleen heb ik de juiste manier nog niet gevonden.

Ik vind mezelf ook wel een beetje een loeder moeder wanneer ik eis dat ze er zomaar mee moeten stoppen maar ik wil eerlijk gezegd ook niet een kind wat tot de 5/6 jaar met een speentje moet doen. Of ben ik nu een zeikerd als ik dat te oud vind voor een tutje?

Heel graag dus jullie advies en eventueel tips om er een begin aan het einde te maken.

Liefs Kim ♡

(Geschreven op 10-10-2018)

4 jaar geleden

Hier was meneer ook bijna 2 dat klaar de tutti boven moest blijven eerst een paar dagen. Gepiep aan gehoord want hij miste hem zo... Toen ging het goed en op een gegeven moment hadden we zn tut wel in bed liggen en kon die hen pakken als die wou en naar een paar nachten pakte die hem niet meer uit zichzelf en hebben we hem weggedaan.