Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • kamer
  • kinder
  • accessoires
  • kapstok

Kinderkamer Accessoires maak je zelf

Zelf ben ik een echte crea bea. Op het moment zijn we thuis de Kinderkamers aan het verbouwen en die worden van onder tot boven  in het nieuw gestoken. Een leuk nieuw behangetje van het hippe merk Onszelf. En stiekem zou ik het liefst alle meubels en kinderkamer accessoires zelf maken!

Maar helaas, hier hebben we te weinig tijd voor. Daarom wordt er gekozen voor beiden. Op het internet zoeken naar leuke ideeën. Zo vond ik een aantal makkelijk zelf te maken kinderkamer ideeën.

Wat dacht je van deze Hippe Kinderkapstok, helaas is onze jongen er al te groot voor, maar het idee is geweldig. Pak de auto's van de kleine man, waar hij uiteraard iets minder vaak mee speelt. Of beter nog de oude auto's van papa van vroeger. Je plakt deze met goede hobbylijm op een plankje wat je aan de muur bevestigd.

Vergeet niet eerst enkele ophangmogelijkheden aan de achterkant van de kapstok te bevestigen, alvorens je de auto erop plakt. Met dit idee kun je natuurlijk alle kanten op. Zo maak je zelf de meest originele kapstok voor de Kinderkamer.

Ook kwamen we nog een zeer leuk idee tegen voor een peuterkamertje. De meeste peuters hebben wel zo'n tafel en stoeltje in hun kamertje. Indien niet, dan zijn deze heel goed te verkrijgen bij Ikea, of kijk eens op Marktplaats voor een tweedehandse variant.

Je schildert het setje in de gewenste kleur. Één voor één smeer je de poten in met hobbylijm. Voor de tafel zijn hier verschillende bandjes gebruikt in vrolijke kleuren. Je draait deze om de tafelpoten heen in de lijm. Je kunt van alles hiervoor gebruiken, veters, kettingen, oude armbandjes.

Probeer eens je oude gekleurde parelketting om de poot te draaien. De sokken om de stoelpoten zijn ook vastgelijmd. Zo heb je voor weinig geld toch een leuk nieuw setje en helemaal origineel en speciaal door mama gemaakt.