Snap
  • Kind
  • toekomst
  • ouderschap
  • papa
  • liefde
  • voorbeeld

Kinderen zijn de toekomst

Dit witte papier was eerst leeg. Er stonden geen woorden op. Het summum van perfectie. Pure schoonheid, onbevlekt, onbeschadigd. Nu is het aan jou om te besluiten wat je er verder van maakt. Had je het liever leeg? Zijn deze woorden alleen maar ruis op het beeldscherm?

We starten allemaal met een schone lei. Als een perfect onbeschreven wit vel papier. Zo ook onze kinderen. Alleen lijkt het haast onmogelijk ze te weerhouden van vergissingen, tekortkomingen, angsten.

Ik vind dat nogal wat.

Zijn onze kinderen straks beschreven zoals de voorpagina’s van kranten? De kranten staan vol met onnatuurlijke berichten. Wat gaan wij er aan doen om hier verandering in te brengen?

Hoe mooi zou het zijn wanneer de kranten later gevuld staan met positieve berichten? Nieuws waarin liefde de hoofdmoot heeft. Natuurlijk horen daar ziekte, de dood en momenten van treurigheid bij, het leven is feilbaar, dat is de natuur.

Wil ik verandering brengen in de krantenkoppen van vandaag, dan begin ik bij mijzelf. Door het voorbeeld te zijn dat ik wil zijn. Zo beïnvloed ik mijn kinderen. Kinderen zijn de krantenkoppen van de toekomst.

Er gebeuren dagelijks prachtige wonderen, alleen staan ze vaak niet in de krant. Vinden we dit dan niet interessant genoeg? Zijn wij hier als mens zo snel op uitgekeken waardoor het alledaagse haar glans verliest? Wanneer iets triviaal wordt is dat om een reden. Het is waarschijnlijk iets waarbij we ons goed voelen, anders zouden we er wel afstand van nemen. 

Wat maakt het één belangrijker dan het ander? Wanneer maak je als krant een keuze tussen een negatief of positief bericht?

Al een poosje ben ik nieuwsgierig naar wat er met de maatschappij gebeurd wanneer we dagelijks een dosis positieve berichten in de krant plaatsen. Niet ergens achteraan naast de sekslijnen (welke overigens heel positief kunnen zijn), maar op de voorpagina, met grote letters en een prachtige plaat. Zouden deze berichten zaadjes kunnen zijn voor een toekomst gevuld met meer liefde, samenhorigheid, verbroedering en positiviteit?

Wanneer ik naar kinderen kijk, geloof ik dat er niets anders kan ontstaan dan een prachtige toekomst. Zonder kwaad bewust, spelend, zijn ze volledig in het moment. Het zijn guru’s en leren ons iedere dag weer de mooiste lessen. Soms pijnlijk, maar meestal fantastisch.

Vond je dit stukje: leuk, interessant, lief, mooi, boeiend? Je kunt je inschrijven voor mijn mailing. Dan ontvang je het zonder reclame, zo nu en dan, in je mailbox. Of koop mijn boek. Daar staan meer van dit soort stukjes in.