Snap
  • Kind

Kinderen en persoonlijke hygiëne.

Je kind persoonlijke hygiëne bijbrengen. Ze hebben het zo door, of je moet het zowat schreeuwen wil het eindelijk eens tot ze doordringen.

Je kinderen persoonlijke hygiëne bijbrengen. Alles wat jezelf hebt geleerd geef je ook weer door aan je kinderen. Handen wassen nadat je naar de wc bent geweest. Ik roep het wel twintig keer op een dag, maar het gewenste effect komt vanzelf neem ik aan? tandenpoetsen,opletten dat ze niet compleet met chocolade snor de deur uit stappen. Let nou eens op je neus?! Voel je dan echt niet dat je een snottebel hebt?! (wat is dat toch? hoe vaak ik dat ook roep, ze lijken me niet te snappen) Kleren in de wasmand gooien s avonds, in ons geval is dat er standaard naast. Mama komt toch zo en die stopt ze er wel in. Daar heb ik toch een steekje laten vallen hoor. Ik doe het veel te snel zelf. Nou moet ik zeggen dat ik per kind makkelijker wordt, Ik zag zelfs mijn dochter een keer buiten lopen zonder dat ze haar haar had gekamd. (Oeps) Dus ook dat benoem ik nu een ook maar een paar keer s morgens. De oudste heb ik werkelijk overal meegeholpen tot ze 4 was, die heeft het echt makkelijk gehad, toen kwam haar zusje en moest ze zichzelf toch iets meer zelf redden. Wat ook meteen prima ging omdat ze natuurlijk al 4 was. Haar zusje moest de aandacht delen en kon veel dingen afkijken van de oudste. Wat ideaal is want dan gaat het ineens vanzelf. Zonder al te veel uitleg snapt ze dat ze moeten opruimen nadat de speelgoed bak weer op de kop ligt. Al lijkt ze dat nu weer te zijn vergeten.. Ze is een ongelofelijke wildebras dus helemaal vanzelf gaat het niet natuurlijk, maar vooruit daar ben ik moeder voor!

De jongste is zo nieuwsgierig en ondernemend. Hij kent de basis regels al zo onderhand. Hij zit ook werkelijk overal aan, dus hij brengt best veel tijd onder de kraan of onder de douche door. Laatst had ik hem net droog en ik draai me even om, om zijn kleren uit de wasmand te halen een kamer verderop. Roept hij ineens.. ‘Mamaa, poep!’ Ik haast me naar hem toe, bang wat ik aantref. Staat hij te plassen in de luieremmer?! Natuurlijk heel hygiënisch! (op dat ene been na dat ook in de luieremmer stond) En gelukkig haalde hij poep en plas toen door elkaar heen. Hij plast niet van zich af en doet het netjes waar de luiers ook ingaan. Hij kon wel direct weer onder de douche.. Ik heb natuurlijk nu wel de hoop dat hij binnen no time zindelijk is over een paar maanden. Het mannetje kan zo snel en aanwezig zijn. Handen wassen is ook een heel ding. Reuze interessant voor hem natuurlijk. Hij grijpt direct naar de kraan, die natuurlijk op zijn hardst aan gaat, al schaterlachend kijkt hij me aan. Want hij weet echt wel dat hij het niet mag doen! De zeep zit werkelijk overal, inclusief mijn haar. Rustig zijn handen stil houden onder de kraan is ook er niet bij. Nee, hij moet zijn handen zo hard heen en weer wapperen dat niet alleen ik overal water heb maar de keuken ook helemaal nat is. Nou zou je denken als je het zo vaak doet, dan heb je het toch wel eens onder de knie? Pak die jonge zijn handen dan vast voordat de kraan aangaat. Geloof me. Hij is zo snel.. dat gewapper en wat hij allemaal kan uitspoken met zeep en water heeft hij in die tussen tijd al gedaan. Echt boos worden lukt me dan niet hoor, al is dat waarschijnlijk de manier om hem dat eens rustig te leren doen. En het mooiste is nog, hij haat het als er een paar spetters op zijn broek of sokken zitten en dan krijg ik een boze blik. ‘Mam?! Hoe heb je dat nou kunnen doen?!’  

9 jaar geleden

Oh heerlijk! Ja dat is dan een hele opgave zo met al die kids in huis. Ik denk dat het ook lekker hoort bij kind zijn hoor. Zoals je vorige blog waarin de kids nergens aan mochten komen bij sommige mensen thuis? Super stom is dat. Uiteindelijk op school zullen ze vast denken, ohja van mama moet ik mijn handen wassen na de wc. Misschien pesten ze je gewoon een beetje ;P