Snap
  • Kind
  • kinderverjaardag
  • verjaardagvieren
  • coronavirus
  • Corona

Kinder Verjaardag Vieren Tijdens Corona

In deze tijd denk je wel ergens anders aan dan aan je verjaardag vieren. Maar bij kinderen werkt dat toch anders. Het is dé dag in het jaar waar ze al zo lang naar toe leven.

Snap

Wij hebben een dochter die 2 jaar wordt op 25 april. Maar helaas gooit het coronavirus roet in het eten. Geen verjaardagsfeestje, niet trakteren op de kinderopvang. Omdat opa en oma thuis moeten blijven, vriendjes elkaar niet meer mogen... Beetje eenzaam wel. Mijn moederhart huilt (mede door de zwangerschapshormonen).

Gelukkig krijgt Nova daar nog helemaal niets van mee. Het is voor oudere kindjes namelijk heel onduidelijk wanneer de verjaardag dan wel gevierd gaat worden. Het tijdsbegrip is nog volop in ontwikkeling en niemand kan nu die duidelijkheid geven.

Wat kun je doen om er toch een feestelijke dag van te maken voor de jarige? Want het zomaar voorbij laten gaan is natuurlijk geen optie.

Wij hebben ervoor gekozen om de verjaardag van Noof gewoon met z'n drieën te vieren. We weten niet wanneer het leven weer normaler wordt en je elkaar weer mag komen opzoeken. Daarom vieren we de verjaardag piepklein en toch heel groots. Met (extra) versiering, een papieren feesthoedje, een zelfgebakken taart, hapjes en natuurlijk een heeeleboel cadeautjes!

Snap

Oh en bij deze ook even een shout out naar alle andere kindjes die vanwege het coronavirus hun verjaardag anders zullen beleven dan ze gewend zijn!