Snap
  • Baby

"Jullie dochter heeft heupluxatie' Heupwat?!

Vol vertrouwen gingen we naar het consultatiebureau.. Want ons meisje deed het zo goed, er was niks mis. Toch??

1 juli 2016, de dag dat er veel veranderde voor ons. Die dag hadden we de halfjaarlijkse controle bij het consultatiebureau voor onze jongste dochter Viënn.

Viënn was/is een heel vrolijk meisje wat de hele dag lacht, maar als ze huilt dan huilt ze. Ze laat goed merken dat ze er is. Een lekkere mollige baby die alles wel prima vond. Nietsvermoedend gingen we naar het consultatiebureau, ze werd gewogen en gemeten. Alles was prima. Toen even wachten op de arts.

Eenmaal binnen vroeg de arts of Viënn goed ontwikkelde. Onze oudste dochter Nyla is altijd heel snel geweest met alles en Viënn neemt overal haar tijd voor. Ze deed nog niet wat Nyla toen al deed maar goed, elk kind is anders en ik vond het stiekem wel fijn dat ze nog langer baby wilde zijn dan haar grote zus.
Alle controles waren goed, de arts wilde alleen nog even haar benen/heupen bekijken. Haar beentjes werden gestrekt en ik zag de arts al vreemd kijken.. Beentjes omhoog, voetjes op de tafel en ik zag het ook meteen, er zat behoorlijk wat lengte verschil in haar benen.
Na goed kijken bleek dit ongeveer 2,5cm te zijn. We zouden doorgestuurd worden naar het ziekenhuis voor een afspraak bij de orthopeed om te kijken wat er mis was.
Heel naïef dacht ik nog dat het wel recht zou groeien.

4 weken later was het zover, we gingen naar het Radboud voor een röntgenfoto en daarna de afspraak.

Foto was genomen en we konden meteen door naar de arts.

"Jullie dochter heeft heupluxatie"

Sorry wat zei je? Heup wat?! Heupluxatie, haar heup is uit de kom en ze moet een spreidbroek aan. Deze konden we meteen aan laten meten. Met een campspreider en het verzoek om na 6 weken op de controle te komen liepen we het ziekenhuis uit. Niet wetend wat ons allemaal te wachten stond...

7 jaar geleden

Dankje voor je reactie!

7 jaar geleden

Wat fijn dat jullie bijna klaar zijn nu! Wij hebben nog even te gaan helaas

7 jaar geleden

Wat goed dat je hier een blog overschrijft! Ook bij mijn dochtertje ontdekten ze bij het cb dat er iets mis was en ook haar heupje was uit de kom. Bij ons is alles via het boekje gegaan en we zijn bijna klaar gelukkig! Maar ik herken de onzekerheid en het missen van onbezorgd genieten en knuffelen! Hoop dat jullie ook snel klaar zullen zijn!

7 jaar geleden

Maar Muppet, een spreidbroek (hoewel óók vervelend) is wel een heel ander verhaal dan onder narcose een gipsbroek krijgen en na 3 maanden al weer mogen afbouwen.