Snap
  • Kind
  • 1jaar

Jeraels 1e verjaardag

 3 januari 2022

Het voelt nog als de dag van gister maar het is vandaag alweer een jaar geleden dat ik vriendin M een appje stuurde met: ‘Mijn vruchtwater is gebroken’.  Alweer een jaar geleden dat ik met 25 weken ben bevallen van een prachtig klein wondertje: Jerael Hubert Ooft. Wat een gevecht en rollercoaster van emoties is het geweest, en eigelijk nog steeds is. Je zou nu 1 jaar zijn geworden en blijf me inbeelden hoe je er nu uit zou zien en hoe het leven zou zijn geweest als je er nog was. Na heel sterk te zijn geweest en keihard te hebben geknokt, is Jerael op 26 Januari helaas alsnog overleden. Een complete leegte. 3 weken... 3 weken hebben we met elkaar mogen zijn en van elkaar kunnen genieten. Veel te kort, maar ik ben er heel dankbaar voor. Ik draag en koester onze momenten en herinneringen voor altijd dicht bij me. Alle verhalen over Jerael kunnen worden teruggevonden op mijn profiel. 

Ik wilde Jerael graag een mooi en waardige rustplek geven en begon met zoeken naar een grafmonument. Ik ging wat pagina's af en schrok enorm van de prijzen. Jerael was niet verzekerd en de kosten van het monument was dus voor eigen rekening. Niet iets wat gelijk geregeld kon worden en ging opzoek naar een geboortebord. Een collega vertelde dat zij dat wel kon doen en heeft er een prachtig bord van weten te maken. Een mooie tijdelijke oplossing waar ik heel dankbaar voor was en nog steeds ben! Toen het monument van Hubert werd geplaatst werd het voor mij zwaarder om het grafje van Jerael op te zoeken. Ik voelde mij zo schuldig tegenover hem. ‘Hubert heeft een mooi monument en Jerael ligt onder een hoopje zand’ Het voelde niet goed, het voelde alsof ik hem tekort deed en het bleef aan me knagen. Ik voelde me onrustig en sliep weer slecht. Ik nam contact op met het bedrijf waar ik ook het monument van Hubert heb gekozen en werd weer geholpen door dezelfde aardige mevrouw. Samen keken we naar wat ik in gedachte had en wat binnen het budget paste. Toen de meeste kerst aan het vieren waren, kreeg ik bericht dat het monument binnen is gekomen! 

Vandaag, op zijn geboortedag, wordt dan eindelijk zijn mooie maar vooral zijn welverdiende grafsteen geplaatst! Het pijnlijkste maar ook het mooiste verjaardagscadeau die je ooit aan je kind kan geven.

Fijne eerste verjaardag lieverd! Maak er daarboven samen met papa een mooi feestje van.

2 jaar geleden

Kippenvel. Sterkte en Jereal hopelijk heb je een mooie jaardag boven de wolken 💙

2 jaar geleden

Heel erg veel sterkte vandaag!