Snap
  • Kind
  • baby
  • kind
  • kleding
  • tweedehands
  • duurzaamheid
  • Kringloop

Je salaris naar de kindergarderobe? Dat hoeft niet!

Tweedehands is leuker dan je denkt. En daar bovenop ook nog eens duurzaam en low budget!

Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik dol ben op kringloop shoppen. Als kind ben ik opgegroeid waar ècht wel ruimte was voor nieuwe kleding en spullen, maar tweedehands was zeker geen taboe. Zo kwam er eens in de zoveel tijd 'de zak van Max' met daarin gedragen kleding van nichtjes of dochters van vriendinnen van mijn moeder. Altijd weer een feestje om deze open te maken en uit te zoeken wat ik leuk vond.

Ook heb ik het altijd leuk gevonden om meubels en accessoires low budget via de kringloop en marktplaats aan te schaffen en deze op te knappen. Ik ben sowieso fan van retro en vintage items, mij kan je niet blijer maken door lekker in de kringloop te struinen.

Toen onze oudste dochter geboren werd zag ik al snel dat je complete salaris makkelijk op kon gaan aan kinderkleding. Er was gewoon teveel leuks te vinden en te kiezen. Heel veel merken vond en vind ik prachtig, maar ook prijzig. Ik wachtte dan totdat er Sale is en probeerde de items die ik leuk vind voor een klein prijsje te scoren. En op de één of andere manier lukte het me vaak ook. En nog steeds.

Duurzaamheid is een begrip wat je tegenwoordig veel voorbij ziet komen. Complete capsule wardrobes worden aangeschaft en gecreëerd, ook voor kinderen. Ik vind het een mooi iets om te zien dat er een stukje bewustwording is. Voor mij persoonlijk is het zo dat A: ik niet het budget heb om in één keer een capsule wardrobe te creëren (en dat x3 kinderen) en B: ook hangt er hier in de kast ook nog wel kleding van grotere ketens. Ondanks dat ik me steeds bewuster van de achtergrond word en steeds minder daar probeer te kopen ga ik bijvoorbeeld geen kleding die te klein is voor Lauren en Vieve nog kan dragen zomaar weg doen. Het mooie is dat duurzaamheid dus ook op een andere manier kan waar ik blijkbaar al jaren mee bezig ben. Namelijk tweedehands!

Inmiddels heb ik ook vriendinnen die kinderen hebben, er wordt onderling flink wat heen en weer geschoven. Het geeft een voldaan gevoel als ik een ander weer blij kan maken met kleding die door onze kinderen gedragen zijn en mijn hart maakt een sprongetje als ik weer iets leuks kan overnemen van een vriendin. Ook zijn er via social media diverse accounts of groepen te volgen die tweedehands kleding aanbieden. Inmiddels heb ik een aantal favoriete 'online kastjes' waar ik met regelmaat iets leuks weet te scoren voor weinig.

De kleine webshops met prachtige kinderkleding schieten als paddestoelen uit de grond. Als ZZP'ER support ik graag andere 'kleine' shops. Maar wat ik echt tof vond om te lezen was dat de eigenaresse van een webshop met (duurzame) kinderkleding die zich hard maakt voor duurzaamheid. En oproept om bewust te zijn als het om aankopen gaat en om minder te kopen. Natuurlijk moet ze er haar brood mee verdienen en wil ze heel graag veel verkopen, maar nog belangrijker vind ze het om de ander in te laten zien dat je er ècht over na moet denken als je iets nieuws aanschaft. Daar kan ik alleen maar heel veel respect voor hebben en uiteraard behoort deze tot één van mijn favoriete shops waar ik als eerste 'online' ga kijken als ik iets nodig heb voor de kinderen of als er sale is. A big shout out dus naar Anna van Mio Meraki.

Oké, duidelijk verhaal dus, ik ben fan van tweedehands kinderkleding. Toch denk ik ook na bij de items die ik dan aanschaf, vind ik het gewoon leuk en goedkoop of vind ik het echt tof en kan ik goed combineren met de rest? Want te pas en te onpas tweedehands aanschaffen em vervolgens ongedragen in je kast laten hangen is ook niet ècht duurzaam hè :)

Hieronder zal ik wat kleding combinaties laten zien met kleding die allemaal tweedehands zijn (kringloop, tweedehands overgenomen en gekregen van een vriendin). Op de schoenen na, die heb ik bij een ietwat muffige schoenenwinkel met 70% korting weten te scoren. Zoals je kan zien heb ik sommige items op verschillende manieren gecombineerd.

Snap
Snap
Snap
Snap

Ik ben benieuwd, schaf jij veel tweedehands kleding aan? En wat zijn jouw favoriete plekken om dit te scoren? Kringloop, Social Media, vriendinnen?

Snap
5 jaar geleden

Een deel van onze kleding gaat naar mijn zusje, die heeft een zoon van 1 jaar jonger. En nu er een meisje op komst is zal ook een deel van die kleding bij haar komen. Verder leen ik het een en ander van een vriendin en schoonzus met oudere dochters. Zelf koop ik graag kleding op de verschillende kledingbeurzen en er zijn hier in de regio 2 leuke 2e handskledingwinkels waar ik graag kom. Vooral van zus en zo voor kids in Arnhem ben ik fan. Super leuke kleding voor klein prijsje en je mag het ook nog ruilen, dus lekker thuis bij de kids passen. Als onze kleinste iets ouder is gaan onze kleertjes die nog goed zijn ook zeker daar naartoe voor verkoop.

5 jaar geleden

Ik geef het aan mn nicht met kinderen die een jaar jonger zijn. En ik krijg veel van mn zus. Ze groeien er toch snel uit

5 jaar geleden

Ik koop heel veel 2de hands, het meeste scoor ik altijd op koningsmarkt of markten in de buurt. Noppes of Rataplan kom ik ook regelmatig. Ook wel op marktplaats maar als het dan opgestuurd moet vind ik het zn zonde van de verzendkosten. Het geeft een kik als je iets vind waarvan je weet dat het superduur was maar je er nu maar 3€ voor hoeft te betalen ? Alleen schoenen krijgen ze nieuw.

5 jaar geleden

Ik koop meestal via mp een hele doos met kleding in de maat waar ze naar toe gaan. Dan heb ik voor tussen de 20 en 40 euro een mooie gevulde kast, die ik aanvul met nieuw. Zodat als ik dat ene zie wat ik eigenlijk te duur vond wel gewoon kan geven. Schoenen doe ik niet tweedehands.