Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • Travel
  • indonesie
  • Travelwithkids
  • Singlemom
  • reizenmeteenpeuter

Jakarta, onze start van het Indonesië avontuur.

Zweetoksels en een berg bagage

Daar gaan we dan op naar Schiphol. We worden weggebracht door mijn moeder en een vriend. Seth wil graag dat zij ook meegaan naar Indonesië, wat ik natuurlijk snap. De afgelopen weken heb ik geprobeerd om hem voor te bereiden op onze reis. De laatste dagen wil hij steeds bij me blijven en is hij bang dat ik weg ga zonder hem. Logisch met die grote koffers in huis 🙈 Eenmaal op Schiphol komen we er achter dat bijna alles dicht is. Dus rustig even samen eten en afscheid nemen zit er niet meer in. Ik besluit dat Seth en ik toch maar samen eten achter de douane. Dus nog een paar knuffels en daar begint ons avontuur☀️Even slikken wel, maar ook zo leuk!We checken in en leveren de koffers in op Schiphol. Het begint al goed met bijbetalen. Je mag in totaal 40 kg mee hebben maar je mag niet het grootste deel in 1 koffer hebben het moet verdeeld zijn over de twee koffers... Dus mijn idee om 1 zware koffer (32kg) te hebben en een lichtere, om het reizen makkelijker te maken pakt niet heel goed uit. Een duur grapje dat idee! De koffers liggen later op de band dus we kunnen weer verder. 

De douane check en visa check verloopt soepel en snel. Gaat u echt alleen met uw kind mevrouw? Daar ziet het wel naar uit antwoord ik lachend. 

Eerst een vlucht naar Singapore van 12 en een half uur. Seth doet het echt goed. Hij observeert, kletst met de stewardessen en zegt steeds KIJK DAN MAMA! Terwijl hij met zijn vingertje uit het raam wijst en de volle maan ziet. Rond 22.30 ben ik streng en vertel ik dat hij toch wel echt moet gaan slapen omdat het al lang donker is. Na wat geklier en een kussengevecht valt hij in een diepe slaap. De vliegtuigen zijn door de COVID leeg. Wat maakt dat we twee rijen naast elkaar hebben en Seth op 3 stoelen ligt en ik op de 4 naast hem. Hoofd naar hoofd. Nadat ik van bezorgdheid en de angst dat hij in zijn slaap van de stoelen afrolt samen met de stewardess een toren van kussens heb gebouwd val ik zelf ook in slaap! Ik word gewekt om stipt 06.45 door een klein jongetje die in mijn oor roept ; MAMA WAKKAAAH zoals hij dat thuis ook doet 😂. De laatste anderhalf uur rent hij nog door het vliegtuig en kliert er op los. Gelukkig is het leeg dus heeft niemand er last van en de stewardessen helpen waar nodig. Want zelfs een WC bezoek is een uitdaging in een vliegtuig alleen met een peuter haha!

We stoppen even om te tanken in Singapore en Seth kan even zijn benen strekken en rondjes rennen op het vliegveld. In deze tijd maken ze tussendoor ook nog het vliegtuig schoon. Nog weer 6 paspoort checks, temperatuur en pcr checks (door maan mannetjes, want zo zijn ze gekleed in Singapore op dit moment 🙈). We mogen weer verder vliegen.. Nog een uur en 15 min onderweg en dan zijn we er gewoon! Jakarta here we come!

Via onze visa consultant heb ik begrepen dat we voorgelaten worden op het vliegveld in Jakarta en dat ze ons daar verder helpen en zo gezegd zo gedaan. Ik heb een nummer gekregen en stuur deze meneer op het vliegveld een berichtje dat we aangekomen zijn. Hij vist ons uit de rij op het vliegveld en brengt ons naar het loket. Na nogmaals tig checks van papieren en tests en een paar keer een jengelende Seth die languit op de vloer gaat liggen omdat hij het zat is zijn we dan EINDELIJK op het vliegveld van Jakarta. Daar stappen we in onze taxi naar het quarantaine hotel.

Het is jammer dat ik geen foto heb van hoe ik eruit zag. Bezweet door de temperatuur met winterse kleding uit Nederland. Een kind op 1 arm die weg wil rennen. Een tas aan de andere arm, twee koffers,een buggy en jassen op het karretje en ik heb geloof ik wel 3 keer iets laten vallen😂. Op zulke momenten mis je dus wel even die extra handen, dat snappen jullie! haha 

Ik kom er tijdens het reizen alleen met een kind zo vaak weer achter hoe krachtig je bent als vrouw en moeder. Het klinkt misschien raar maar je gaat echt in de survival modus op het doel af totdat je er bent en je weer uit kunt rusten.Aangekomen bij de hotelkamer pakken we Seth zijn nieuwe speelgoed uit. Met een blije Toet straalt hij en speelt hij urenlang met zijn racebaan en nieuwe auto’s en duiken we lekker 19.00 Nederlandse tijd in bed samen om te slapen en langzaam richting ons nieuwe tijd ritme te kruipen!👌😊Ons Indonesië avontuur is zojuist begonnen, we zijn er. 6 dagen quarantaine is van start gegaan. We can do this, we just made it!

Snap

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Cat_en_Seth?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.