Snap
  • Kind

Is 't een tweeling?!

Ik ben er inmiddels aan gewend. Ik kan nooit onopgemerkt de stad in gaan met onze legergroene Easywalker.

De Easywalker hadden we al aangeschaft voordat we wisten dat het twee girls zouden worden. Maar hey, stoere ladies zouden het toch wel worden was onze beredenering. 

Dat onze legergroene 'tank' (nickname) ons leven voorgoed zou veranderen, dat hadden we niet voorzien. 

Of het nu regent of de zon schijnt.. In de supermarkt (geen aanrader overigens) of in de stad... In een museum of op straat... Onze tank trekt overal aandacht. 

Je moet altijd alert zijn, want ze duiken op uit allerlei hoeken en gaten: aanschouwers! Ze komen op je afgerend ... En dan altijd die prangende vraag: 

Is 't een tweeling?!

Okay, nu is t een twee-eiige tweeling, maar dan nog.... Je kunt zien dat er geen 9 maanden tussen zit, dus dan zal het wel een tweeling zijn, toch? Of ik moet een legergroene tank hebben aangeschaft om dagelijks met het kindje van mijn buurvrouw erbij willen wandelen... Natuurlijk, alles is mogelijk. 

Als dan de vraag bevestigd wordt met " Ja, het is een tweeling" ( met een quasi glimlach want iedere keer dezelfde vraag gaat vervelen, geloof me) zie ik verschrikte gezichten...

Echt waar?! Alsof 1 kind van mezelf is en ik de ander erbij heb gekocht...

Natuurlijk is de volgende vraag: is het een eeneiige of twee-eiige tweeling? Ik blijf glimlachen terwijl ik denk: ze lijken niet op elkaar, dussss... 

En dan de vraag waar ik keer op keer moeite mee heb: Zijn het jongens? Ik ben niet zo van de roze kleding, maar mijn meiden zien er niet uit als jongens. Probeer krampachtig toch een roze speen of roze accessoires toe te voegen aan de tank...

Nee, het zijn twee meisjes....

Nog steeds vol ongeloof staren ze naar mijn meiden in de tank. Maar de een heeft bruine ogen en de ander blauwe ogen... Vooral als mijn man erbij loopt levert dat nog meer ongeloof op aangezien wij beide bruin-ogig zijn.... En alsof er een standaard is voor Tweelingen dat ze altijd op elkaar moeten lijken...

Dan komt natuurlijk altijd de identificatie: mijn nicht, zus, vriendin, kennis heeft ook een tweeling. 

Ja, ik begrijp dat wij zeker geen uitzondering zijn in Nederland met xxx Tweelingen .

Mijn girls genieten ondertussen van de overdosis aandacht die ze keer op keer krijgen... Blijkbaar vinden zij het leuker dan mama...

De ontmoeting eindigt vaak met de afsluiter: nou, druk hoor.... En dan denk ik: ja: het is best vermoeiend om keer op keer hetzelfde verhaal te moeten doen....

9 jaar geleden

Wat een super leuk geschreven, heeeeel herkenbaar stuk. Ik heb zelf tweeling jongetjes van bijna 10 maanden.....compleet verschillend. Bij ons ook al die vermoeiende vragen. Voel me af en toe net een wandelende attractie. Maar die grote tank is wel handig om lekker mee door te douwen als je weer eens niet door een winkelpad komt omdat er allerlei manden en stellingen in zijn gepropt. Heb al een paar keer chaos veroorzaakt in de kruidvat!

9 jaar geleden

Fijn om te lezen dan wij niet te enige zijn die ook moe wordt van zulke reacties.. In het begin als ze nog in die wiegjes liggen zelfs het hoofd gewoon in dat wiegje steken, mensen kennen geen grenzen soms.

9 jaar geleden

ooh wat herkenbaar zeg, hier een j/m tweeling maar het zijn inderdaad altijd dezelfde vragen en reacties die je op je afgevuurd krijgt als je met de duowagen op straat loopt. Al moet ik zeggen dat toen ze nog heel klein waren (nu bijna 2) het nog een tikje 'erger' was. Over het algemeen vind ik het niet vervelend als ik aangesproken word maar ik verbaas me er soms wel over hoe sommige mensen het zien van een tweeling ook gelijk zijn als een soort vrijbrief om maar aan ze te gaan zitten. Ik heb hier op mamaplaats overigens ook een paar blogs staan, misschien ook voor jou wel weer herkenbaar ;-) Dubbelgeluk

9 jaar geleden

Leuk geschreven en herkenbaar! Wij hebben een zwarte tank met daarin onze 1 eiige tweeling dames van 7 maand, die nogal verschillen in grootte. Het liefst vermijd ik de supermarkt en andere drukke plekken want het is een feit: we zouden rijk worden als je een potje vastmaakt waar kijkgeld in gaat.