Snap
  • Kind

Is mijn peuter TE sociaal?

Mijn zoon van bijna 3 is altijd bezig met contact proberen te maken met andere mensen/kinderen.

Mijn grote knul van bijna 3 is altijd bezig met contact proberen te maken met andere mensen en kinderen.

Als wij bijvoorbeeld in de speeltuin zijn dan zie ik hem kijken naar andere kinderen, hij probeert dan contact met ze te maken door een hand op hun schouder te leggen en ze aan te kijken maar hij krijgt bijna nooit een reactie terug.

Ik vind het superlief hoe hij dat doet maar ik raak er stiekem wel een beetje geïrriteerd van dat die andere kinderen niet of nauwelijks op hem reageren.

Ik denk bij mijzelf: wat is er mis met deze kinderen?

Zijn ze chagrijnig of asociaal? Zijn ze afgeleid of zo vol van zichzelf dat ze denken dat ze te goed zijn voor mijn mooie blonde knulletje?

Ik weet het niet hoor.

Ik kan ook eigenlijk niet anders dan tot de conclusie komen dat het aan mijn kind ligt, hij is waarschijnlijk te sociaal en heeft een te grote intresse in anderen en heel vaak leid dat tot een afwijzing en teleurstelling voor hem.

Hij staat dan een beetje beteuterd te kijken en ik denk dan toch bij mezelf: ik hoop dat hij niet zijn hele leven afgewezen gaat worden.

Ik vraag mij soms ook af of hij iets te kort komt.

Hij gaat wel naar peuterspeelzaal en we doen ook vaak leuke dingen zoals zwemmen, speeltuin, kinderboerderij enzovoorts.

Maar toch......

Zijn er andere mama's die zichzelf herkennen in mijn verhaal?

Ik ga morgen naar het consultatiebureau en dan ga ik het daar eens voorleggen, ik ben benieuwd of hun iets nuttigs kunnen bedenken als in hoe het komt en wat ik eraan kan doen zodat mijn ventje niet steeds afgewezen word!

6 jaar geleden

Ik ben blij te lezen dat er meer kindjes zo zijn. Ons zoontje van bijna 3 is ook super sociaal. Als wij m ophalen bij de opvang dan gaat hij soms naar kindjes toe om te zeggen 'hoi...kom een andere keer weer terug.. oke? Dat zegt hij dan 5x maar hij krijgt idd geen respons van de andere kindjes. Hij kan ook heel dicht in je gezicht gaan staan om iets te vertellen. De juffen vd opvang krijgen ook vaak een kus en een knuffel als we weggaan en de woorden 'tot de volgende keer'. Ik vind het eigenlijk super sociaal en lief van hem maar ik zie soms ook dat anderen niet weten hoe ze er mee om moeten gaan. hoe gaat het nu bij jullie nu hij weer ouder is?

7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ja echt heel jammer!

7 jaar geleden

Gelukkig is er al een begin en kinderen kunnen zeker hard zijn. Ik hoop ook dat mijn kleine zo blijft! Het is wel heel fijn en gezellig als ze makkelijk vriendjes maken. Groetjes Denise

7 jaar geleden

Hoi Marylou, Bedankt voor je reactie! Ja dat is zeker zielig, arme griet! En idd heel frustrerend! Groetjes Denise