Snap
  • Kind
  • tips
  • vaderdag
  • papa's
  • knutselen
  • geschenk

Inspiratie nodig voor een Vaderdag geschenk? Laat je inspireren door deze voorbeelden

Zondag 16 juni is het Vaderdag. En natuurlijk maken je kinderen een mooi en lief cadeau voor pappa. Bij de kinderopvang, op school of jij helpt ze hiermee. Maar het is ook leuk om samen met je kindjes nog iets te kopen voor paps! Of misschien wil je zelf wel een cadeautje kopen voor je vader. Maar wat geef je? Laat je inspireren!

1. Voor de sportieve vader

Pappa geeft graag het goede voorbeeld. Sporten is gezond, bewegen is gezond. Jong geleerd is oud gedaan. Dit zorgt ervoor dat vaders vaak sportief zijn, in teamverband maar ook steeds beoefenen zijn. En als je sport, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je over de juiste outfit beschikken! Als hij graag op de sportschool komt, geef een cadeau dat past bij wat hij daar doet. En als hij regelmatig hardloopt, is een goed paar hardloopschoenen of een hartslagmeter een prachtig cadeau. Laat de kinderen ook iets leuks kiezen in de sportzaak.

2. Voor de vader die graag leest

Sommige pappa’s trekken zich graag even terug. Met een spannend boek of een interessant tijdschrift. Ga lekker naar de boekenwinkel met de kinderen en laat ze iets uitkiezen voor pappa. En als jullie dan toch in de boekenwinkel zijn, zoek dan ook samen een boek uit om lekker voor te lezen! 

3. Voor de vader die van een lekker drankje houdt

Pappa drinkt meestal water of non-alcoholische dranken. Of een lekkere espresso of cappuccino. Maar soms wil hij genieten van iets anders. Een lekker drankje in goed gezelschap. Zelf weet je natuurlijk goed wat hij graag drinkt maar laat je ook eens verrassen door net iets anders. Als hij graag whisky van een bepaald merk drinkt bijvoorbeeld, kies je een ander merk. Of kies een heerlijke <a href=https://www.club-whisky.nl/landen/ierland/>Ierse Whisky</a>. Keuze genoeg!

4. Voor de vader die denkt dat hij superheld is

Pappa is een held. In de ogen van de kinderen is pappa superheld. Er zijn films genoeg over superhelden. Huur eens een paar films met dit thema. Denk bijvoorbeeld aan The Incredibles of een mooie actiefilm. Maar misschien is het nog wel leuk om bioscoopbonnen te geven en lekker met zijn allen naar een superheldenfilm te gaan! En natuurlijk daarna met elkaar iets eten om de dag compleet te maken!

5. Voor de vader van reizen houdt

Wat is er leuker dan samen op pad gaan. Naast de vakantie in de zomer of de wintersport is het ook leuk om zo maar eens een reisje te plannen. En dat kan je zelf organiseren. Kies samen met de kinderen een leuke stad uit, een stad waar jullie een paar dagen naar toe willen gaan. Geef pappa voor Vaderdag een <a href=https://needtotravel.nl/category/themas/stedentrip/>stedentripje</a> en geniet met elkaar!

 

Eens per jaar zetten we alle pappa’s in het zonnetje. Ga samen met je kinderen na waar jouw man, hun pappa van houdt en kies een cadeautje wat bij hem past. En laat de kindjes knutselen voor hem, want de mooiste cadeaus zijn de cadeaus die zij zelf hebben gemaakt!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Laura33?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.