Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Inpakken en wegwezen???

Onze eerste vakantie: alleen het inpakken op zich is al een uitdaging. Wat heeft zo'n kleintje nu precies nodig?

De jaarlijkse familie wintersport komt er weer aan. Met 30 weken zwanger zei ik niet te gaan. Als onze uk na de uitgerekende datum zou komen zou hij 5-6 weken zijn. Was ik dan wel opgeknapt? En ik vond hem echt te klein!

Maar onze kleine man kwam eerder en is nu bijna 3 maanden. Ik was 3d na de bevalling weer op de been en wandelde na 6 weken gerust 5-7 km. De kraamzorg en verloskundige zeiden aan het ribde vd kraamweek ook al:lekker gaan als je zin hebt tegen die tijd. Dus ja..daar gaan we dus: een weekje naar de sneeuw. 

Maar waar wij door de jaren heen minimaal pakten: meer dan ski-kleding, relaxbroek voor na t skieen en outfit voor avondje weg hadden we niet nodig, is dat nu ineens anders. Miniman heeft ook een (mini) skipak maar heeft daarnaar veel schone kleertjes, en hydrofielen nodig. Maar ook het campingbed, de tummytub, kinderwagen en speelmat moeten mee. Of laten we m bij ons in bed slapen, nemen we m zelf mee onder de douche, entertainen we m zelf en is de draagzak voldoende? En de spullen ruim van te voren inpakken is ook lastig want ja...hij heeft ook nog kleertjes nodig in de week ervoor. 

Uiteindelijk wordt het de praktische oplossing: mee gaat wat er in de auto past: dus eerst kleren, het campingbed  en de kinderwagen. Want hoe je t ook went of keert, warme kleertjes, een veilige plek om te slapen en lekker kunnen wandelen zijn t belangrijkste. En de aanwezigheid van alle familieleden zorgt verder voor genoeg entertainment!!!

Uiteindelijk passen er toch ook nog wat speelgoedjes bij en vertrekken we deze week dus volgeladen naar de sneeuw. Lekker relaxt want ons ventje mag toch maar 2u in de maxicosi dus dat worden veel koffie en speelpauzes! We zijn benieuwd hoe de eerste vakantie ons gaat bevallen!!!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamavanR?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.