Snap
  • Kind
  • dochter
  • ziekenhuis
  • ziek
  • #hartenkind

Infectie komt toch echt doorzetten

En alles werd werkelijkheid... 

Vanaf een vrijdag ging Pip duidelijk achteruit. Wij bleven naar het ziekenhuis gaan ,maar ze zagen niet dat het in haar lijfje slechter werd. Helaas elke keer dus weer naar huis. 

Bij elke afspraak bleef ik zeggen dat het niet goed ging met Pip. Hangerig, rustig, huilerig en onrustig. 

Dinsdag 16 februari hadden wij een afspraak weer op de poli. Voor ik naar de afspraak ging leek ze ziek maar voelde niet warm. Net voor ik auto ging rijden toch haar temperatuur gemeten en ja hoor.... KOORTS. Alle alarm bellen gingen af. Gelijk contact gehad met het LUMC en pip moest naar de COVID afdeling. 

Eenmaal in het ziekenhuis ging het snel! De artsen stonden al klaar met het echo apparaat om te kijken naar het vocht bij haar hartje. In pakken gekleed omdat COVID niet uitgesloten was. Al snel merkte ik dat het fouten boel was. Plots is er veel vocht bij haar hart gekomen. Ook werd er een Corona test gedaan want eerder mogen wij niet naar de poli  

Wonder boven wonder maar echt blij was ik er niet mee mochten wij naar huis en moesten wij ons woensdag ochtend melden. De arts garandeerde mij dat er in die kleine 24 uur niets levensbedreigend ging gebeuren. Oké prima mijn vertrouwen ligt zeker in hun handen. Met mijn zieke meisje op naar huis. 

Mijn gevoel was uiteraard al niet goed. Ik heb al onze slaap spullen mee genomen en in de auto gestopt voor het geval we moesten blijven. Dan hoefde mijn man geen zoektocht door onze kasten. Eind van de dag hoorde wij de uitslag al: geen Corona  

Woensdag kwamen wij bij de poli. Nog steeds een ziek kind maar wel iets beter er aan toe. Tijdens de echo kwamen ze er al snel achter dat het vocht plots veel minder is geworden maar er is nu ook vocht bij haar longen.. de long die dichtbij de pacemaker zit. Ook verteld de arts ons dat dit allemaal vreemd is wat er gebeurt 4 weken na een operatie. Dat dit kort na de operatie gebeurt kan, maar zo lang erna is toch zorgwekkend. 

De cardioloog stelde ons voor om foto’s te laten maken van haar longen en bloed te prikken om te kijken wat haar waardes zijn. 

Na lang wachten heel lang wel ruim 4 uur kregen wij te horen dat Pip opgenomen word. Haar ontstekingswaardes  in het bloed zijn 200 en dat is toren hoog. Ook had ze wat oorontsteking maar van alleen een oorontsteking heb je niet zulke hoge ontstekingswaardes. Het vermoeden van de artsen was duidelijk: ontsteking bij haar hartje. 

Die avond werd er gelijk begonnen met antibiotica via infuus. Pip is zo moeilijk te prikken maar gelukkig hij zat! 

4x per dag antibiotica en afwachten wat de bloeduitslagen zijn van andere plekken in het lichaam. Wie weet een blaasontsteking. Wel werd uit voor zorg de antibiotica ingesteld op de ontsteking bij haar hartje. Dit is moeilijk te achterhalen. 

Al snel hoorde wij dat er nergens anders een ontsteking zat. Helaas... 

het vocht rondom haar hartje verbeterde snel. Wat een opluchting. Wel moesten wij met het ergste scenario rekening houden en dat is: pacemaker eruit , herstellen in het ziekenhuis en pacemaker er weer opnieuw in. 

Gelukkig reageert ze goed op de antibiotica via infuus. Helaas sneuvelde deze al in het weekend. Omdat ze zo moeilijk is om te prikken werd er besloten dat alleen de anesthesist nog gaat prikken. Helaas werd dit hem ook niet en is er 3x mis geprikt met echo apparaat. Pip was/is zo bang voor de artsen na alle nare onderzoeken en prikjes dat er geen beginnen meer aan is. 

Er kwam een nieuwe anesthesist en die besloot pip gelijk in slaap te brengen zodat ze de tijd konden nemen. Dit is goed verlopen en die infuus zit nu nog goed! Wat ook goed nieuws is dat nu ondertussen haal ontstekingswaardes nog maar heel laag zijn!

Voor nu is de planning dat ze 2 weken via infuus de antibiotica geven. Dit verloopt op aankomende dinsdag/woensdag. Hierna gaan we over op orale antibiotica nog eens 4 weken. Gelukkig mogen we daarmee naar huis. Wel heeft de cardioloog ons verteld dat ze toch denken dat ze druk op haar borst heeft gehad en het achteraf duidelijk klopt dat pip zich al een lange tijd niet goed voelt. 

Hierna gaat blijken of het wegblijft of dat de infectie toch nog gaat terug slaan. In het laatste geval is alleen nog de oplossing pacemaker eruit.. 

Het blijven helaas nog spannende weken. En wij hopen dat Pip haar lichaam zo sterk is dat dit haar en ons allemaal bespaard mag blijven. 

2 jaar geleden

Er bestaan meer mensen met dezelfde naam 🙈 ik weet niet welke. Zou u anders mij willen toevoegen? Delaja van den berg 😃

3 jaar geleden

Sorry, ik heb heel lang niet meer op mamaplaats gekeken en lees je bericht dus nu pas. Als je me toevoegt op facebook (Carolien Maas) dan kan ik vervolgens jou aan de groep toevoegen.

3 jaar geleden

Ja ze hebben waarschijnlijk met het dichten van het tussenschot en de arteriële switch de AV knoop geraakt. Tijdens zijn grote operatie heeft hij op de IC al paar dagen aan de externe pacemaker gelegen. Maar dit herstelde zich vanzelf? Bizar, maar fijn was dat. Al die tijd ging het goed. Werd hij zelfs goedgekeurd door de cardioloog. Tot 10 maart, toen veranderde alles. Maar ze snappen niet waarom de AV knoop ineens onbetrouwbaar is geworden. Komen we ook nooit achter denk ik! Heftig zeg voor Pip. Bizar dat die ontsteking daar blijft hangen. Ik hoop zo dat het beter mag gaan met Pip, wens jullie heel veel sterkte en ik ga je volgen!

3 jaar geleden

Ik heb je blog zojuist gelezen ! Heftig hoor. Hebben jullie een oorzaak of gaan jullie er ook nooit achterkomen? Ooo dat kan heel goed kloppen! Wij zijn ondertussen vaste klant ze krijgen de ontsteking rondom der hart niet helemaal onder controle