Snap
  • Kind
  • slapen
  • bang
  • dromen
  • Gebrokennachten
  • Kinderdromen
  • het
  • in
  • donker

Ineens zijn ze daar.. Gebroken nachten!

Wij hebben het erg luxe gehad met Sofie. Ze slaapt al door als ze 6 weken oud is. Pas toen Feline geboren was veranderde dit. Sinterklaas was in het land, 4 December is Sofie zelf jarig, de kerstdagen en veel kraamvisite gaf Sofie ook een cadeautje. Dit, omdat ze grote zus was geworden. Met als klap op de vuurpijl, was daar oud op nieuw! We bleven thuis. Rond 6 uur hadden we voor Sofie wat vuurwerk afgestoken. Dit was geen succes! Achteraf hadden we dit beter niet kunnen doen. Ze is zo bang geweest, dat ze die avond heeft overgegeven van angst. En voor het eerst heeft ze die avond bij ons in bed geslapen. Ze was zo in paniek door het vuurwerk.

Vanaf toen was het gedaan met de goede en lange nachtrust. Iedere nacht werd ze ongeveer 3x compleet in paniek wakker. Omdat we er niet aan toe wilde geven om ze iedere keer bij ons te leggen. Probeerde we haar rustig te krijgen en in haar eigen bed te houden. Uiteindelijk waren we na 2 weken gesloopt. De nachtvoedingen van Feline en Sofie die 3x wakker werd in een nacht. Het brak ons op! Toen hebben we toch besloten Sofie tussen ons in te leggen. Het was goed zo! Sofie begon 's avonds in haar eigen bed. Dit was ook iedere avond een drama. Er moest iemand bij haar blijven tot ze sliep. Dit duurde soms 1 1/2 uur! Na een tijdje besloten we om haar middag slaapje eraf te halen. Dit ging verrassend goed. Na 5 min sliep ze al. Heel af en toe was ze 's middags zo moe dat ze wel moest slapen. Dan was het die avond wel iedere keer langs haar blijven zitten, tot ze sliep. Totdat mijn schoonmoeder een avond kwam oppassen. Die had de oplossing! Mijn partner is als kind een tijd bang geweest in het donker. Ze dacht dat Sofie dat misschien ook was. En ja hoor! Ze is met de lamp op de gang aan gewoon alleen in slaap gevallen. Dat we hier ook niet eerder aan gedacht hadden. Maar iedere nacht rond 3.00 u kwam ze nog wel bij ons liggen. In het begin nog helemaal overstuur. En later met de best verzonnen smoesjes. We waren 3 maanden geleden echt op een punt dat we niet meer wisten hoe we dit gingen doorbreken. Ze lag met haar voeten in het gezicht van mijn partner. Of in mijn rug te trappen. Mega-irritant natuurlijk! Maar uit wanhoop ook zelf gecreëerd. We hebben er zelf aan toegegeven. En uiteindelijk was dit in een keer voorbij! In het begin denk je nog, dit is toeval. Maar na 2 weken sliep ze nog steeds heel de nacht in haar eigen bed.

We slapen weer goed! Heel sporadisch komt ze nog met een slechte smoes bij ons liggen. Daar geef ik dan toch wel aan toe. Ik trek het gewoon slecht om midden in de nacht die strijd aan te gaan.

Soms denk ik dat haar smoesjes, geen smoesjes zijn. Dan zegt ze dat ze gedroomd heeft. Ik droom zelf ook fanatiek, soms loopt dit uit de hand met nachtmerries of slaapwandelen. Dus van een vreemde zal ze het niet hebben! 

4 jaar geleden

Lief bericht!😘 Dat is inderdaad ook echt een verandering voor een peuter van 2.

4 jaar geleden

Het is ook allemaal wat. Feestdagen, grote zus worden en opeens je ouders moeten delen. Kan me goed voorstellen dat je daar bang van wordt. Ik vind dat jullie het super hebben aangepakt!