Snap
  • zwemles
  • Zenuwen
  • zwemmen

In het diepe gooien; eerste zwemles

Zenuwen voor zijn eerste zwemles

Is het iets waar kinderen naar uit kijken of tegenop kijken? Bij Noah weet ik het nog niet.

Hem in het diepe gooien zonder enige voorbereiding, is geen goed idee weten we uit ervaring. Om hem een beetje voor te bereiden op de zwemles zijn wij er de laatste weken meerdere keren over begonnen en hebben we uitgelegd hoe het werkt. Op YouTube hebben wij wat vlogs met zwemlessen opgezocht zodat hij zelf toch een beetje een beeld krijgt. Gelukkig werd hij er heel enthousiast van.


Toch ligt hij inmiddels al 2 uur in z’n bed, met z’n ogen open. Hij mocht samen met z’n broer in ons bed slapen, maar heeft z’n broer al 2 keer wakker gemaakt. Ik zie aan hem dat hij zenuwachtig is. Na een keertje naar beneden ben ik naast hem gaan liggen. Hij kan nog steeds niet slapen en heeft het over ballen pakken in het zwembad. Ik vertel hem dat er in dit zwembad misschien helemaal geen ballen drijven. Dat hij misschien wel andere dingen gaat doen, zoals springen in het water, misschien zelfs onder water mag zwemmen, maar sowieso lekker spelen in het water. Ik lig naast hem en hij kruipt dicht tegen me aan. Na een kwartiertje merk ik dat z’n ogen zwaar beginnen te worden.


Normaalgesproken is Noah een echte waterrat en springt met z’n bandjes of z’n zwemvest enthousiast het water in, het liefst helemaal koppie onder. Hoe dat morgen zal gaan? Ik ben benieuwd.

Zoals met alle uitdagingen in Noah z’n leven, doen we alles op zijn tijd. ❤️ 


1 jaar geleden

Wat goed dat je filmpjes laat zien! Onze dochter heeft dat ook heel erg nodig. Sinds haar diagnose autisme zijn we daar mee begonnen. Ze is begonnen met zwemles toen ze 3 was en zwemt nu net los! (Ze is nu net 4 jaar). Veel succes!

1 jaar geleden

Wat fijn dat het nu goed gaat! Filmpjes vind ik dan zo handig! Succes!

1 jaar geleden

Noah kan dit!💪🏼

1 jaar geleden

Dankje! Gelukkig gaat het heel goed en heeft hij er veel plezier in!