Snap
  • Kind
  • Mama
  • opvoeden

Ik schreeuwde: EN NOU HOU JE OP!

Van binnen dacht ik eigenlijk als je nou v@#$#%me niet ophoudt en je kop dichthoudt, maar dat zei ik natuurlijk niet.
Gwen01's avatar
7 jaar geleden

Jeetje, ik herken het volkomen. Ik heb het er soms ook echt moeilijk mee omdat ik weet sat ik zelf fout ben geweest en omdat ik weet dat ik degene ben die hem moet opvoeden. Het is ook frustratie vaak tussen meerdere dingen heb ik zelf gemerkt. Daardoor ben ik gaan nadenken en heb ik wat meer van mijn relaxe kant teruggevonden waardoor ik beter kan vommuniceren met mijn bijna 3 jarige peuterpuber die gromt, schreeuwt en stampt. Het komt allemaal goed, wij zijn vrouwen die in een pittig milieu leven... gelukkig hebben elkaar en kunnen we ons even luchten!

Jono2014's avatar
7 jaar geleden

Herkenbaar, maarre mamas zijn ook mensen en soms moeten die ook even uiten. Ik heb een speciaal zoontje van 2 die soms het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Maar daardoor ben ik wel meer immuum voor die terror aanslagen. En ik heb sochtends net als mijn oudste een ochtend humeur en dan kunnen we flink chaggo doen tegen elkaar maar ik leg hem altijd gewoon uit van hoe en wat en nu zegt hij zelf sochtend nee mama nu even niet anders word ik boos en dan jij ook. Schuldig voel ik me allang niet meer, we zijn allemaal mensen en zolang je het niet elke dag doet op regelmatige basis en niet slaat etc. Is het niet zo heel erg voor de opvoeding lijkt mij. Het enige wat je kind leert is dat het oke is om mens te zijn en even te kunnen ventileren. Binnenshuis.

Mdriel's avatar
7 jaar geleden

Iedereen schiet wel eens uit zijn slof, maar als het echt vaak gebeurd moet je misschien ook nadenken of het niet anders kan. Eigenlijk verliest je dochter ook haar zelfbeheersing met kleuren en jij reageert daarop door zelf ook je zelfbeheersing te verliezen. Kijk als je allebei rustig bent hoe het beter kan? Vind zelf dat je ook erg heftig reageert, wat is het ergste dat er kan gebeuren? Het is natuurlijk niet oké dat er op de tafel wordt gekleurd, maar ervan uitgaande dat je afwasbare kleurtjes hebt is een doekje erover en weer schoon toch? Moet je dan zo boos worden?

Little pinkie's avatar
7 jaar geleden

Dit is zo herkenbaar. Hier ook moeder van zoon 2.5 jaar en dochter 7 maanden. Ook zoon lief haalt soms bloed onder mijn nagels vandaan door niet te luisteren en lekker eigenwijs door te gaan en heel hard nee te zeggen als ik zeg dat ie moet ophouden. En dan verrander ik ook in een heethoofd en begin ik heel hard te schreeuwen. Maar dit werkt meestel a van rechs. Maar soms kun je gewoon niet anders ook al wil je het wel. En ja schuldig voelen omdat je weer je zelfbeheersing hebt verloren.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Freetje?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.