Snap
  • Kind
  • mamaplaats
  • bakfiets
  • mamaplaatscollab
  • consumentenbond
  • leaseplan

Ik een bakfietsmoeder? Een hele trotse!

Wie had dat ooit gedacht?! Ik op een bakfiets! Als je dit 5 jaar geleden tegen mij had gezegd had ik je hoogstwaarschijnlijk uitgelachen. Het make-up verslaafde tutje, op zo’n joekel van een ding? Nee hoor. Mij niet gezien. Totdat mijn schoonmoeder eens zei; is dat niet iets voor jou? Hmm ik wist het niet zo goed, ziet er toch bést wel een beetje gekkig uit dacht ik. Ging toch zeker echt niet voor schut rijden met zo’n gevaarte. Maar, ik woon in een dorp en alles is net te ver om te lopen met de kinderen en om nou elke keer te auto te pakken vind ik ook niet echt een duurzame oplossing. Uiteindelijk toch besloten om eens wat proefritjes te gaan maken. Is een bakfiets dan misschien toch wat voor mij? En hoeveel wielen dan? 2 wielen of 3? Zoveel vragen en twijfels. Want eerlijk is eerlijk. Fietsen op een bakfiets is echt iets wat je moet leren. Ik was in het begin zo bang om te vallen (zelfs met een driewieler lukt dat). Maar dat is helemaal niet nodig, als je maar feeling hebt. Een bepaalde ‘bakfietsfeeling’ noem ik het maar. Daar kom je een heel end mee. Soort van balanceren.

Na heel wat fietsen, soorten, merken en opties had ik de ‘ware’ gevonden. Prachtig ding, helemaal zwart, fietst als een zonnetje, veel ruimte in de bak én elektrisch. Ik ben nog elke dag zo blij voor de keuze die ik gemaakt heb, ondanks dat het natuurlijk een flink bedrag is voor een fiets. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik super mazzel heb met mijn lieve schoonouders en deze bakfiets heb gekregen voor mijn komende 10 verjaardagen. Echt een mega onwijs prachtig cadeau (en stiekem wilde mijn schoonmoeder altijd al een bakfiets :-) ).

Maar uiteraard snap ik dat niet iedereen zomaar even een paar duizend euro neer kan leggen voor een bakfiets. Vandaar dat ik namelijk echt blij verrast was toen ik via Mamaplaats ontdekte dat je gewoon je elektrische bakfiets kunt leasen bij de Consumentenbond. Dus in plaats van zo’n smak geld in een keer, betaal je een vast bedrag per maand én heb je geen zorgen om het onderhoud van je fiets. Ook krijg je ook nog eens elke 3 jaar een nieuwe om op te rijden. Kijk hier voor meer info over het leasen van een elektrische bakfiets

Ik ben zo blij dat ik uiteindelijk toch overstag ben gegaan en een bakfietsmama geworden ben. Vooral omdat ik toch zeker 80% minder de auto pak, en dit graag aan jullie mee wil geven! Want eigenlijk is het best wel zonde om de kinderen met de auto naar school te brengen. Met een elektrische fiets ben je minstens zo snel! En daarnaast vinden mijn kinderen de bakfiets he-le-maal fantastisch! Als ik vraag; “Wie gaat er mee fietsen?!” Staan er 2 glunderende boefjes te popelen om erin te klimmen. Ik doe voornamelijk de kleine dingen hier in het dorp ermee. Zoals boodschappen, Liva naar school brengen, naar de sportschool, andere afspraken. En als het lekker weer is in het weekend gaan we lekker met z’n 4e een stuk fietsen, je kan makkelijk 50 kilometer met je accu vooruit. Flink stuk door het Amsterdamse Bos en langs de geitenboerderij is wel een vaste activiteit bij onze kids! Ik heb de bakfiets nu zo’n 2 jaar en ik heb hem zelfs mee op vakantie genomen (in Nederland wel hoor haha). Niks is lekkerder dan je eigen fiets, en stiekem is het ook wel leuk om een soort van attractie te zijn. Want een ding is zeker, bekijks heb je gegarandeerd.

Kortom, zoals je misschien in deze blog kunt lezen zou ik niet meer zonder mijn heerlijke fiets kunnen. Ben trots dat ik kan bijdragen aan het milieu door elektrisch te fietsen en dat maakt mij officieel een bakfietsmoeke! And I love it! Ik schaam me totaal niet meer om op dat gevaarte te fietsen, de reacties zijn alleen maar heel leuk. De kids zwaaien altijd naar iedereen. Zo schattig! Dat trekt een hoop toeristen als je midden in het centrum van Amsterdam fietst.

Hebben jullie al een elektrische bakfiets geleasd of gekocht? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs Lizzy

Snap
Snap

Oh ik twijfel zo erg, tussen een bakfiets met 2 wielen of 3 .. wat heeft jou besloten om voor een bakfiets met 3 wielen te gaan?

3 jaar geleden

Wil ik Wil ik haha 😅

3 jaar geleden

Ja wij hebben er ook een, de kinderen vinden het geweldig 😁

3 jaar geleden

Oh heerlijk zo'n fiets, stiekem een beetje jaloers