Snap
  • Kind
  • peuter
  • huilen
  • ondeugend

Ik ben een peuterpuber!!

(dit heb ik geschreven toen mijn zoon 2 en half was)

  Mama zegt dat ik een draak in huis ben, snap alleen niet goed waarom?

Omdat IK een eigen wil heb? Omdat het op MIJN manier moet gaan?

Ik bedoel mijn dag begint rond een uur of 9, ik verblijd mama altijd met een aangename geur die uit mn luier komt. Mama verschoont me, trekt mij mn kleertjes aan en dan gaan we naar beneden en dan krijg ik bambix and then it's party time.

Zodra ik uit de kinderstoel kom ga ik naar mijn speelgoed en ga eerst lief spelen (afleidingsmanouvre) en zodra mama denkt van "Ooooh, die is mooi aan het spelen" gaat ze even achter de computer zitten en dan begint voor mij de fun.. heel sneaky ga ik dan naar de tv en probeer die dingen te slopen waar geluid uit komt, tja wil toch weten hoe dat in elkaar zit!!

Oh jee en dan ziet mama mij en dat is het weer NEE!! Uh uh!! nee Jake!! Nou en daar ben ik het dan niet mee eens!! Dan word ik zo boos, laat me op de grond vallen en ga lekker huilen!! (lees krijsen) Mama negeert mij, heel soms gaat ze bij me zitten en doet ze me na, waardoor ze dan moet lachen, en ik stiekem ook, ook al wil ik dat niet!!

Nou dat is weer klaar en doe ik net alsof ik weer lief ga spelen;) maar nu zie ik de playstation spellen, "He dat is leuk, die kunnen onder de bank!! En de doosjes kunnen ook nog open en dan zit er nog een boekje in die ik kan verscheuren." Mama weer: Jake nee! Hou daar eens mee op!! En dan word ik weer boos!! Mag niks in dit huis!! tis oneerlijk!!

En zo vreet ik van alles en nog wat uit. Ik val ook regelmatig, mama noemt me dan ook brokkenpiloot, zit onder de blauwe plekken!!

De wc is ook zo leuk, als dat ding doorgespoeld wordt, zou mijn handje daar dan ook in verdwijnen? Even proberen.. mama staat achter mij.. Jake nee!! bah!! en haalt me uit de wc.. tsss ik? BOOOOOOOS!!

Prullenbak? Mama noemt mij ook hondje, tja wat er in gaat kan er ook weer uit. Ik helemaal blij dat ik wat gepakt heb, mama boos omdat het uit de prullenbak komt..

Oh ja, ik heb tegenwoordig een broertje, erg leuk!! Leuk ding ook!! Snap alleen niet goed wat ik er mee moet.. hij doet niks!! Luilak!! Hij huilt en mama of papa gaat er heen en als ik huil omdat ik boos ben doen ze niks!!! Als mama Liam de fles geeft is het mijn tijd om leuke dingen uit te halen, zoals op de stoel klimmen bijv. dan kan mama toch niet snel rennen!! Mama roept, dan val je maar!! Dan weet je ook dat dat auw doet!! En idd ik val en doet auw.. probeer steun te krijgen van mama, en mama geeft me aai over de bol en zegt mama zei het toch!! Oh ja.. en als broertje dan begint te huilen dan lach ik hem gewoon uit, de jankert!!(a)

Broodje eten is ook leuk, als ik er zin in heb eet ik het helemaal op, heb ik geen zin, dan ga ik kauwen tot het zacht is, haal het uit mn mond en kwak het op de grond, leuk joh!! Mama vindt het niet zo leuk!

Dit is nog maar een klein stukjee over wat ik zoal doe, kortom je leest wel wat voor leven ik hier heb, ik mag helemaal niks.. en dat is niet leuk!! Weet je hoe frustrerend het is als papa en mama mij niet begrijpen? Ik zeg wat en zij kijken me aan alsof ik russisch spreek (t komt in de buurt), ik zeg het nogmaals en ze kijken en lachen.

Maar soms is het ook erg leuk hoor, ik moet vaak zelf om mn eigen grappen lachen.. mama zegt dat ik een komiekje ben!! En ze moeten zelf ook vaak om mij lachen, als ik iets leuks doe dan!! Mijn favoriete woordjes zijn 'Ja' en 'Nee nee nee'..

En soms kan ik papa en mama wel achter het behang plakken, maar meestal zijn ze ook wel erg lief hoor!!

6 jaar geleden

Haha zo herkenbaar mijn boefje is bijna 2,5 en mijn dochter net 1 hihi vooral dat eten op de grond smijten ? leuk geschreven

12 jaar geleden

Geweldig, precies mijn zoontje van 2,5 jaar.