Snap
  • Kind
  • Gezond

Hooikoorts, hoe en wat

De Lente bloeiende flora, niet iedereen wordt hier vrolijk van. Mensen met hooikoorts kunnen deze periode behoorlijk last hebben

De Lente bloeiende flora, niet iedereen wordt hier vrolijk van. Mensen met hooikoorts kunnen deze periode behoorlijk last hebben van de bloeiende flora. Dit gaat door tot gemiddeld begin juli.

Wat is Hooikoorts:

Hooikoorts is een soort allergie (overgevoeligheid). Je bent dan allergisch voor stuifmeel van bomen, planten en/of grassen. Het stuifmeel wordt ook wel pollen genoemd. Deze pollen zijn alleen in de lucht tijdens de bloeitijd. Voor bomen is dat over het algemeen van februari t/m maart, terwijl gras over het algemeen bloeit in de maanden mei en juni. Het kan zijn dat je overgevoelig bent voor graspollen, maar niet voor boom- of plantenpollen.

Klachten Hooikoorts:

Als je hooikoorts hebt dan kun je de volgende klachten ondervinden zodra de pollen in de lucht zijn.

  • -Niezen;
  • -Jeukneus;
  • -Verstopte neus;
  • -Loopneus;
  • -Last van ogen (jeuken, tranen of branderig gevoel);
  • -Droge of branderige keel met veel (kriebel) hoesten.

Deze klachten kun je in combinatie krijgen en kan gepaard gaan met een koortsig gevoel.

Hoe ontstaat hooikoorts en hoe kom je er vanaf?

Hooikoorts komt doordat mensen antistoffen aan maken tegen stuifmeel als een afweerreactie, echter bij sommige reageert het afweersysteem zo erg dat er een overvloed aan slijm wordt aangemaakt door de slijmvliezen.

Hooikoorts is niet te genezen, maar wel kun je de overlast verminderen door medicijnen tegen hooikoorts te nemen.

Hooikoorts kan jarenlang ieder jaar terugkomen, maar naar mate je ouder wordt neemt het af. Je kunt het ook ineens krijgen zonder dat je daar het jaar van te voren last van hebt. Erg vervelend, maar het kan geen kwaad.

Hebben jullie ook hooikoorts patiënten thuis? 

9 jaar geleden

U kunt het boek Infinite Loop van Rob Moonen bestellen door een email te struen naar met daarin uw n.a.w. gegevens.Een medewerker van de balie neemt dan z.s.m. contact met u op.

9 jaar geleden

Jup, hier ook een hooikoortspatiënt. Gelukkig alleen ik maar en niet mijn kinderen. Ik heb de pech dat ik er bijna het hele jaar door last van heb.