Snap
  • Kind
  • moeder
  • peuterpuber
  • confessionsofamom

Hondenkakje.

Lang leve de peuterpuberteit.

BLOG 2.

De peuterpuberteit.. Mijn dochtertje zit er middenin. Eigenwijs, alles zelf willen doen, driftbuien noem maar op. Zo wilt ze dus ook alles nadoen, en neemt ze alles over. Ze kan al goed praten voor haar leeftijd en je hoort en ziet dus van alles van jezelf terug.

Voorbeeld.. Ze weet dat ze niet mag springen op de bank, en toch dagelijks moet het benoemt worden." Niet springen op de bank, springen mag op de grond, op de bank zit je op je billen". Zo ook deze week. Niet springen op de bank, springen mag op de grond. "Nee, ik doe zo mama zegt ze. Dus ik antwoord nee je mag zitten op je billen op de bank. "Er kan niks gebeuren mama, en kan niks gebeuren ja?" Dit laatste heeft ze dus weer ergens gehoord, en gebruikt ze nu.

Ik ben aan het opruimen, en onze puppy had blijkbaar gepoept. Mijn dochtertje komt met de drol in haar handen bij mij, heel trots. "Kijk mama, hond gepoept, ik opruimen!" Uhh... top! Smerig! Meteen op de grond, handen wassen en dan zelf maar snel de poep opruimen. Met een zakje! Zoals ik altijd doe. Ze ziet natuurlijk dat ik het opruim, met uitlaten etc. Alleen ik gebruik een zakje, en dat stukje heeft zij achterwege gelaten. Super dat ze wilt helpen, en opruimen maar dit was niet nodig geweest haha.

Onze hond zit vaak in de vensterbank, dus mevrouw denkt dat ze ook een hondje is, en probeert het ook. "Je mag niet in de vensterbank, dan val je". "Nee hoor mama, ik kan echt niet vallen." Als het woord eruit is, gebeurd wat ik al had gezegd. Ze valt van de vensterbank, tussen de bank. "Ik kan wel vallen mama". En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Het is een pittige fase, of mijn dochter is van haarzelf gewoon pittig, ook nog een optie. Discussies, boos worden om de kleinste dingen. Niet meer willen slapen smiddags, met als gevolg om half 5 niet meer te genieten zijn.

Maar buiten al die boze buien, is het ook een hele leuke fase en geniet ik er van hoe ze alles ontdekt en zichzelf ontwikkeld.

Lang leve de peuterpuberteit!