Snap
  • Kind
  • kinderen
  • vuurwerk

Hoe vier je Oud & Nieuw met jonge kinderen?

Heel het gezin komt nog bij van de Kerstdagen. Doorgaans wordt er meer gegeten en gesnackt dan normaal en minder bewogen. Het ritme van de dag en het eten is ook heel anders. Dat kan nog weleens zijn weerslag hebben op jonge kinderen.

Positieve reactie

Zo had ik op 1e Kerstdag ’s avonds het avondeten overgeslagen omdat we ’s middags vrij laat redelijk uitgebreid hadden gegeten. Ik dacht: ‘laat ik eens wat leuke hapjes klaarmaken voor de kinderen gecombineerd met gezonde snacks zoals komkommer in leuke figuurtjes gesneden, wat fruit in stukjes erbij etc.

Op deze manier had ik voor ieder kind precies hetzelfde klaargemaakt. Ze vonden het echt een FEESTJE. Dat was een leermomentje voor mama: voor jonge kinderen hoef je niet uitgebreid te koken. Zet maar een leuk schaaltje met allemaal verschillende kinderhapjes voor ze neer en ze eten alles op en ze vinden het leuk en lekker. De kinderen zijn blij en mama ook!

Oud & Nieuw

Op oudjaarsdag hadden we een stevige boswandeling gemaakt. Wandelen in de natuur vinden onze kinderen echt leuk. Dit jaar hebben we ervoor gekozen het rustig aan te doen. Geen familiebezoek, gewoon samen als gezinnetje. De kinderen vinden het vuurwerk natuurlijk prachtig maar ze zijn nog te jong om echt lang op te blijven. Ze lagen op tijd op bed (20:00 uur) en zijn dwars door al het vuurwerklawaai heen geslapen.  En na Nieuwjaar? Ze zaten heerlijk in hetritme en waren goed te genieten! Blij dat we het rustig aan hebben gedaan.

Hoe is dat bij jou gegaan? Hebben jou kinderen nog ‘last’ gehad van de ‘after-nieuwjaarsdip’ of is het dit jaar meegevallen?

12 jaar geleden

Zelf heb ik de kindjes confetti gegeven zodat ze zich bij de deur konden vermaken. Heb ze om 7 uur in bed gedaan en om 12 uur even eruit gehaald. Gelukkig stopte bij ons het vuurwerk vrij vroeg dus konden de kinderen snel weer naar bedje toe. Mijn man en ik namen nog even een glaasje champagne en een oliebol en toen was de pret ook over. Heerlijk geslapen (de kindjes ook) en nieuwjaarsdag lekker bij opa en oma zitten.