Snap
  • Kind

Hoe vertel je aan je kinderen dat zijn opa overleden

Ik weet niet hoe moet ik mijn kinderen vertellen dat zijn opa niet meer er zijn

grootste verdrietig dat mijn schoonvader vandaag overleden.. mijn man is echt verdriet en natuurlijk steun ik hem..mijn schoonvader is hele goeie aardig opa voor mijn kinderen. . Nu weten mijn kinderen niet dat zijn ops overleedt.. en we kunnen hem ook niet vertellen. .weet niet hoe precies moet uitleggen.  Maar als we opvakantie naar mijn schoonfamilie zeker vraagt hij waar is opa. Echt moeilijk om hem uitleg vertellen. . Daarom vraag ik me af jullie hoe met kinderen vertellen dst zijn opa of oma of ouders etc waar ze hechtig met hun..

9 jaar geleden

Gewoon de dingen zeggen zoals ze zijn. Kinderen voelen je verdriet, maar dat mag ook. Wij hebben de kids in de kist laten kijken, maar er verder geen heisa van gemaakt. Gewoon zeggen dat je verdrietig bent, dat mag toch, De kinderen er bij betrekken was ons motto, maar er geen drama van maken. Dan raken ze echt overstuur. Doe het op je eigen gevoel, dan komt het vast goed. Veel sterkte, want ik lees dat het al een paar dagen geleden is!

9 jaar geleden

die heb ik 1 van de dela gekregen toen mijn mans oma overleed. Wij hebben onze 4 dochters alles uitgelegd en ze zijn meegegaan naar de begrafenis. Kinderen begrijpen veel meer dan je denkt. Sterkte

9 jaar geleden

je hebt ook mooie kinderboekjes over overlijden. misschien helpt het om zoiets erbij te pakken tijdens het gesprek.

9 jaar geleden

Mijn eigen vader en schoonvader zijn overleden in 2013 toen mijn dochter 2 was. Dit was binnen een half jaar na elkaar. Wij hebben dit heel bewust wel verteld omdat we regelmatig bij hen beide kwamen en wij enorm verdrietig waren en dit krijgen kinderen hoe klein ook altijd mee. Wij hebben heel spelenderwijs uitgelegd dat opa heel ziek was en een sterretje is geworden. Dit heeft ze heel goed opgepikt. Ze is niet mee geweest naar de crematies omdat ik haar daar wel te klein voor vond. Inmiddels is onze dochter 4 en zijn we 1,5 jaar verder. Ze weet heel bewust hoe en wat en als ze sterretjes ziet, zegt ze ook dat is opa en opa. Ook als ze een foto ziet weet ze hoe en wat. Ik denk dat het juist wel belangrijk is om je kinderen te laten weten hoe en wat. Het is een onderdeel van het leven en ben van mening dat ze dit ook horen te weten. Verdriet hoort er hoe naar ook bij en helaas hebben we in 1,5 jaar tijd 6 naasten verloren en neem van mij aan, kinderen voelen dat er wat is.