Snap
  • geloof
  • Bijbel
  • gezinsleven
  • Oorlog
  • Israël
  • Gaza

Hoe moet ik dit aan mijn kinderen uitleggen?

Een stukje uit de kinderbijbel…

Mozes klom de berg op om God te ontmoeten. ‘Ik zal jullie God zijn’, zei God, ‘en de Israëlieten zullen altijd mijn volk zijn. Ze moeten leven zoals Ik het graag wil.’ 

Mozes klom de berg op om God te ontmoeten. ‘Ik zal jullie God zijn’, zei God, ‘en de Israëlieten zullen altijd mijn volk zijn. Ze moeten leven zoals Ik het graag wil.’

Dit bovenstaande stukje tekst komt uit een kinderbijbel. En dit las ik gisteravond voor aan mijn 4-jarige dochter en 2-jarige zoon. Nu denk ik dat zij niet precies weten wat er momenteel in Gaza en Israël speelt. Maar dat weet ik wel. En dit verhaal las ik vroeger zelf ook. 


Dat zorgde ervoor dat ik ging nadenken over de bovenstaande tekst. Een tekst die ik altijd hoorde op school, de kerk, op de zondagsschool en dus las in de bijbel. 

Nu lees ik het voor aan mijn kinderen terwijl die oorlog in Israël niet is wat God wil, denk en hoop ik. En als ik dan moet geloven dat de Israëlieten altijd Gods volk zullen blijven, hoe bont kunnen we het dan maken voor God. Zou Israël dan niet iets dankbaarder moeten zijn om hetgeen wat God hier zegt over specifiek hen?

En in die dankbaarheid een voorbeeld zijn, zodat we de wereld een beetje mooier kunnen blijven maken voor elkaar en onze kinderen.


Natuurlijk weet ik dat er twee kanten zitten aan een verhaal. Ik heb het niet over goed of fout Israël. Of goed of fout Gaza. Maar ik heb het over een voorbeeld zijn voor elkaar en nadenken over de acties die we doen. 


Laat gerust je gedachtes los onder deze post.  

's avatar
10 maanden geleden

Aan rabbi Hillel werd eens gevraagd of hij de hele Thora kon opzeggen terwijl hij op één been stond. Hij nam de uitdaging aan, ging op één been staan en zei: 'Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Dat is de hele Thora. De rest is interpretatie en uitleg.''

PraHa2108's avatar
10 maanden geleden

Dat vind ik een heel mooi citaat! Dankjewel

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij PraHa2108?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.