Snap
  • Kind
  • toekomst
  • gescheiden
  • angst

Hoe mijn peuter omgaat met gescheiden ouders

Als eerste moet ik wel zeggen dat ik "blij ben" dat mijn zoon niet beter weet dat hij gescheiden ouders heeft. Hij was immers 8 maand toen wij gingen scheiden. Mijn ex had eigenlijk vrijwel direct een nieuwe vriendin, dus ook hiervan weet mijn zoon niet beter dan dat zij er ook is.

Inmiddels is mijn zoon bijna 3 en weet hij heel goed de verschillen in huishoudens. Als hij bij zijn vader is en ze zijn ergens en iemand noemt de nieuwe vriendin van zijn vader zijn moeder corrigeert hij mensen en zegt hij nee, mijn mama is thuis. Dit is de mama van **** ( het 2e kindje van mijn ex) en eerlijk? Ik ben trots als ik dat hoor. Dan doe ik mijn taken als mama toch goed? :) 

Ooh, en hoe blij hij is als ik hem ophaal ( niet omdat het niet goed is bij zijn vader, maar gewoon omdat hij toch ook blij is om mij weer te zien) ik kan daar toch zo intens van genieten. Hoe hij dan om me af komt rennen, mamaaaaaa en dan krijg ik toch een dikke knuffel! Heerlijk!!! 

Mijn zoon doet het dus nu nog heel erg goed met gescheiden ouders. 

Maar, ik ben wel bang voor de toekomst, blijft dit goed gaan? Hoe gaat alles straks? Zijn vader woon op 40 minuten rijden van mij. Hoe gaat het straks met sport als hij om het weekend bij zijn vader is? Dit soort dingen kan ik soms best over piekeren. Krijgt mijn zoon in de toekomst toch last ervan dat wij gescheiden zijn? Ik vind de hele scheiding ook het allerergst voor hem, niet voor mezelf (ondanks dat het niet mijn keuze was om te doen..)

Zijn er meer mensen gescheiden en die tips hebben hoe met bepaalde dingen om te gaan? Zie ik beren op de weg die er niet zijn?