Snap
  • Kind
  • Gezond

Hoe het nu gaat met ons prinsesje met eczeem en gezin

Hoe gaat het nu met ons meisje en het gezin en welke tips hebben we gekregen. Wat zijn we aan het uitproberen.

Ten eerste wil ik jullie bedanken voor jullie berichten en tips en steun!

 

Januari, een nieuw jaar en een nieuw begin

De Eczeem is weer erg extreem geweest in het begin van het jaar ,dus weer een hoop slapelozen nachten gehad . Het weer speelt natuurlijk ook een grote rol hier in met vriesweer hoor je veel mensen klagen over een droge huid en jeuk .

Het ergste was het weer op haar rugje buik en enkeltjes en elleboogjes en knietjes. Ik zal hier dit keer ook foto's van bijvoegen van de eczeem .

Onze jongen is de 17de Januari al 4 jaar geworden en gaat naar de basisschool dat is even wennen voor ons allemaal maar het gaat erg goed ,het is een lief maar druk mannetje met super grappige uitspraken en met 101 vragen over van alles en nog wat. Dit brengt wel erg veel ritme in ons leven en dat is voor iedereen natuurlijk erg goed.

Louis Widmer
Ik heb contact opgenomen met de mensen van Louis Widmer om er wat meer over te weten te komen. Ze hebben me een boek gestuurd met alles over de producten er in en over het merk. Ik vind het namelijk een erg goed werkend product. Voor onze dochter gebruiken we remederm shampoo van Louis Widmer met de eigenschappen:
- veelvuldig gebruik
- verzacht jeuk
- hydrateert en verzacht
- hervettende werking
- glanzende soepele werking

Oliebad van Louis Widmer super voor in bad.
- Werkt hervettend
- Vermindert het trekkerig gevoel
- Verzorgende beschermings laag

Hier doe je best lang mee. 

En als ze dan uit bad komt smeren we haar heerlijk in met de Remederm zilver crème repair.
- Verzacht jeuk
- Hydrateert en beschermt
- Remt de groei van micro-organismen af
- Voor volwassenen en kinderen

Ze gaat dan al op der buikje op haar verzorging matje liggen daar geniet ze zo erg van hhhhhm crème de la crème zeggen we dan samen. Ik masseer haar dat dan een tijdje in dan ontspant ze helemaal dat is toch heerlijk in plaats van die vervelende jeuk.

Buikje en enkeltjes en waar ze op dat moment plekjes heeft er bij en dan is ze klaar om na bed te gaan. In de ochtend smeren we haar nog een keer in. Mocht ze tussendoor jeuk hebben dan nog een beetje.

Het lijkt net of ze steeds beter tegen in bad gaan kan en dat ze juist minder last heeft van eczeem en jeuk als ik haar om de dag in bad doe dan in een keer in de 3 dagen. Ze slaapt dan ook meestal beter door omdat ze dan fijn ontspant.

In de zomer ga ik ook hun zonnebrand gebruiken bij onze kinderen speciaal voor kinderen, dus die ervaring horen jullie nog.

Voor mezelf ga ik de dagcrème en de lippenverzorging een halen heb ook best een droge huid. Zal mijn ervaring na een tijdje ook nog even vertellen.

Louis Widmer heeft fijne producten. Hier kunt u eens een kijkje nemen. Ze hebben best een uitgebreid assortiment, alleen is het jammer dat er nog geen crèmespoeling is voor de haren.

 

 

Op bovenstaande foto is de crème die we voor haar huidje gebruiken.

 

Apotheek
Voor als de kleine meid tussendoor last heeft van de jeuk smeer ik koelzalf die was bijna op dus ik ging weer een voorraad bestellen. Bij de apotheek had ik het met de vrouw die me hielp over de eczeem. Ze wist nog iets erg fijns waar absoluut niks in zat. Ik dacht "oh ja waarom niet ik probeer het gewoon een keer want die hebben er toch verstand van en hebben er voor geleerd."

Nou m'n kind sprong in de lucht terwijl ze nog niet kon springen... Ze schreeuwde het uit, en ik had nog duidelijk gevraagd is dit ook geschikt voor kinderen. "Ja mevrouw, er zit echt niks in." Nou er zat wel degelijk wat in waar ons meisje niet tegen kan.

Ik vind het erg aardig dat mensen ons willen helpen, maar ze kunnen ons niet zomaar wat mee geven. Ik heb me nog nooit zo schuldig gevoeld. Weer rotzooi op haar huidje. Haar huidje werd echt knalrood. Ik heb haar meteen in bad gezet met de olie van Louis Widmer en haar ingesmeerd met de crème. Ze knuffelde me gewoon van blijdschap.

Ik heb meteen de apotheek opgebeld en verteld wat er gebeurt is. "Ja.. mevrouw heb je het eraf gehaald?" Nee ik laat het zitten als mijn kind hier pijn van heeft... Natuurlijk heb ik het eraf gehaald.

"Ja, dan doe het maar niet meer erop.." Nee natuurlijk niet... "Mevrouw er zit echt niks in..." Waarom doet het dan zo'n pijn bij mijn dochter? Ze deed net of ik erom gevraagd had hun adviseerde mij dit. Ik voelde me echt zo rot en dan doen ze ook nog of je een of andere gek bent... Kan er wel weer bij. Ik merkte dat ik niks met dit gesprek opschoot en heb de huisarts ook maar even op de hoogte gesteld.

De geweldige tip
In januari kreeg ik de geweldige tip van een vriendin en tante van mij om na een Natuurgeneeskundig en diëtist te gaan. Wij hebben meteen een afspraak bij haar gemaakt en konden binnen een week terecht. (in Limburg). Ze stuurde me ook meteen alle informatie en de kosten erg fijn zo kom je niet voor verassingen te staan.

Eindelijk iemand die ons echt wil helpen en wat ook gaat kijken waar ons meisje overgevoelig voor is eindelijk na bijna twee jaar wil iemand dit nakijken. Dit wilde wij zo graag omdat via deze weg misschien het probleem van binnen uit konden aanpakken van buiten af zijn we al meer dan een jaar aan het proberen met de crèmes en zalf.

Ze pakte een soort stokje dat biostensor heet en wij (beiden ouders) moesten een buisje in onze broekzak doen. Mevrouw wilde zelf niet blijven zitten ze vond het speelgoed veel interessanter vandaar dat wij het bij ons moesten dragen.

Google het maar eens (Biostensor).

En jawel er kwam van alles uit eindelijk weten we waar we rekening mee moeten houden zoals:
-Overgevoeligheid van prikkels van buitenaf
-Zwakte/verstoring van dunne darm , slijmvliezen , bijholten , huid.

Overgevoelig voor het volgende voedsel , stoffen , drinken :
-Koemelk
-Kiwi
-Chemische zoetstoffen
-Pinda's (vandaar die reactie wat ze kreeg, hier had ik het over in mijn eerste blog toen ze pindakaas had gegeten. Geen huisarts of specialist in het ziekenhuis wat een test wilde doen.)
-Tomaat
-Huisstofmijt
-Parabenen
-Verschillende soorten fruit: Alle bessen , Cranberry's , Frambozen , Kersen , Morellen , pruimen , abrikozen , aardbeien , sinaasappels (heb ik zelf ook vooral voor de schil ervan) en grapefruit.
-Verschillende groentes : Uien , groene erwten , knoflook , champignons , cantharellen.
-Zuivel : Kaas , weipoeder , melkproducten met vruchten.
-Benzoëzuur
-Menthylparaben en propylparaben.

Ja heb ook een hoop moeten googelen wat het precies was. En je schrikt in hoeveel producten dit allemaal zit. Maar als dit helpt dan gaat we er natuurlijk voor. Ze heeft ons ook een hele mail gestuurd wat ze wel mag hebben want ik dacht al hoe ga ik boodschappen doen hoeveel uur gaat dit duren. De eerste keer duurde het even, maar erna ging dit al erg snel je weet precies wat waarvan je kan meenemen.

We hebben ook druppeltjes gehaald bij de Thuiszorgwinkel voor het herstel van haar slijmvliesflora met de naam Energetica Natura Benelux. Over een paar weken hebben we weer een afspraak, hier kom ik nog op terug.

De eczeem op dit moment
Op het moment schommelt het erg op en neer de ene dag heeft ze erg veel last en de dag erna is het weer bijna weg.
In een keer werd het weer een stuk erger en ben met haar naar de huisarts gegaan om te kijken of het geen kinderziekte of iets in die richting was het waren allemaal rode vlekjes anders dan normaal.

Het is te zien op deze foto

Bij de huisarts werd mij verteld: "je doet het allemaal al heel goed en meer kan je niet doen." Maar daar kwam ik niet voor, ik wilde weten wat de oorzaak van de rode vlekjes is maar dat kunnen ze me niet vertellen en we konden weer richting huis met een middeltje druppels Fenistil tegen de jeuk. Het werd gelukkig na een bad steeds minder en heb de druppels niet hoeven gebruiken. Na al die middeltjes heb ik het er allemaal niet meer zo op.

Zoals ik in het begin van dit stukje al zei het schommelt nu dus erg op en neer. Ze heeft een week 4 dagen de nacht doorgeslapen ongelofelijk maar de week erna was het weer elke nacht zeker 1 keer dat is al een hele vooruitgang want dat was eerst zeker 3 keer per nacht. Op de knietjes is het intussen ook al stukken beter het is soms helemaal weg. Het is vooral nog op de rug , buik , nek en enkeltjes heel soms verschijnen er was plekjes in haar gezichtje.

Onderzoek naar Eczeem
Nou ik heb geprobeerd wat te vinden over een onderzoek naar eczeem maar kan helaas nog niks vinden. Heeft iemand tips waar ik het na kan vragen? Ik wil graag weten wanneer hier voor het laatst onderzoek naar is gedaan. Want ik hoor al anderhalf jaar hetzelfde verhaal en dat vertelde ze mij ook al rond 2014 want ik heb zelf ook eczeem aan mijn handen.

Zwemmen met een kindje met eczeem
Wij gaan eigenlijk nooit zwemmen met ons meisje behalve in de zee op vakantie omdat we erg bang zijn voor infecties en chloor is helemaal niet goed voor haar huidje. Met onze oudste zoon gingen wij erg vaak. Ik vind dat erg jammer dat we niet gezellig met ons gezin soms een dagje kunnen gaan zwemmen maar gezondheid gaat natuurlijk voor. Van een kennis van mij kreeg ik een tip om het zwembad thuis schoon te houden met zwembadzout in plaats van chloor. Ook zijn er zwembaden zonder chloor. Dus als het nog minder is dan gaan we gezellig een dagje zwemmen.

Verder heb ik geprobeerd om met mensen in contact te komen wat onderzoeken doen in bijv., ziekenhuizen maar daar heb ik nog geen antwoord van ontvangen.

De volgende keer meer over de geweldige tip wat we hebben gekregen en hoe nu verder.

Rond de 5de van maand April zal ik een nieuwe blog plaatsen.

 

 

 

Wilt u mij volgen? En een reactie zou super zijn!
In mijn biografie kan je een linkje vinden.

sorry! Ik heb me heel lang niet ingelogd. En lees je bericht nu pas😬hopenlijk gaat het intussen goed. helaas is het hier op het moment ook weer raak om te janken eczeeminfectie gehad pas . Hersteld en nu zelfs onder haar mond en weer terug aan komen op de armen en benen.... hooikoorts erbij... dus hele medicatielijst ... ook in de ogen eczeem en eronder.😑

3 jaar geleden

Ik herken me heel erg in je verhaal, het is op dit moment erg onrustig met mijn dochter, en de foto’s van je dochter zijn zo herkenbaar, maar moet eerlijk zeggen dat het nog erger is. Maar wat voor ons een tijd (denk ruim 1,5 jaar) geholpen heeft was de chinese kruidendokter icm met de dieet die je voorgeschevwn kreeg van de diëtiste. Ze krijgt dan een kruidenbadje en eventueel thee om te drinken en een zalfje, allemaal natuurlijk, het zal je zeker een rustige periode geven, wij zijn terug bij af en zit jammergenoeg aan de hormoonzalf, en die wil ook niet helpen. Dus ben echt op na 3 maanden geen nachtrust te hebben...

Hey Linda dankjewel! Gelukkig heeft het bij jullie kindjes wel geholpen zeg dat scheelt weer een hoop stress en gedoe. Bij ons meisje werd het er erger door ze wisten niet wat ze moesten doen en hadden met hormoonzalfjes voor te schrijven volgens hun alles gedaan wat ze kunnen. Ik denk dat er meer onderzoek naar nieuwe technieken om eczeem te bestrijden moet worden gedaan want er zijn zoveel soorten huid en soorten eczeems maar verder dan dat kwamen we er niet mee . Ze kreeg ook binne twee weke zwarte haartjes waar het gesmeerd moest worden. Ik geloof ook zeker dat het bij sommigen zeker zal helpen anders bestond het niet maar ze moeten als het niet helpt vind ik verder kijken dan dat. Ik hoop dat het goed blijft gaan met de huidjes van je kindjes want dat is niet niks als ouder om te zien hoe de kinderen er onder lijden Liefss

7 jaar geleden

Hier twee kindjes met eczeem. Waarvan de oudste letterlijk van kruin tot hielen onder zat. Wij hebben heel veel gehad aan de hormoonzalf. Elke keer wanneer ik dit smeerde, zag ik de plekjes minder worden. Nu zijn we twee jaar verder en in de zomer eczeem vrij. In de winter nog wat kleine plekjes, maar die zijn met koelzalf goed te doen. Ik weet dat hormoonzalf rommel is, maar het heeft er hier voor gezorgd dat de oudste veranderd is van een huilerig en stil kind in een vrolijke, eigewijze, spring-in-het-veld. Ik ben nog steeds blij dat we de stap naar de dermatoloog genomen hebben. Ik wens je veel sterkte.