Snap
  • Kind
  • Voeding

Hoe gezond eet jouw kind?

Vorig weekend las ik op Telegraaf.nl dat er veel ondervoede kinderen zijn door de superfoods en TE gezond eten.

Vorig weekend las ik op Telegraaf.nl dat er veel ondervoede kinderen zijn door de superfoods en TE gezond eten. Ook las ik dat kinderen van 1,70m maar 35 kilo wegen... Sodeju, dat zou dus betekenen dat je een geraamte ziet met vel eroverheen! En het lijkt mij zeker niet gezond voor kinderen in de groei. Overal waar TE voor staat is natuurlijk niet goed.

Zelf probeer ik met mijn gezin zo gezond mogelijk te leven en zoveel mogelijk suikers te vermijden. Maar doorslaan? Nee, wij leven ook en omdat wij zo gezond mogelijk leven gun ik mijn kinderen ook echt dat ene patatje in de week. En op zondag komt er echt een bak chips op tafel.

Maar goed, ik ging natuurlijk wel nadenken wat ik mijn kinderen elke dag geef.

Een dag voeding van mijn kinderen:

's-Ochtends 2 boterhammen met kaas, ham of andere vleeswaren, of een bord pap (waar ze op dat moment zin in hebben). En een beker melk ernaast...

Als tussendoortje een pauzekoek of i.d., ontbijtkoek of een stuk fruit, en een glas limonade.

Middageten: 2 boterhammen met hagelslag, pindakaas of pasta, en een beker chocolademelk of fristi.

Dagelijks een groene smoothie met spinazie of boerenkool en 2 stukken fruit

Avondeten: aardappelen, groente en vlees (gebraden in kokosolie) en een glas water.
En als afsluiter een lekker toetje...

's-Avonds nog limonade met een koekje of snoepje om de dag af te sluiten.

Eens per week eten wij patat en 1x in de week pizza of een broodje, dit is meestal in het weekend.
Op zondag krijgen ze allemaal een schaaltje chips, in de avond krijgen de oudste 2 dan ook nog een glaasje sinas.

Wat geef jij jouw kinderen te eten?