Snap
  • Kind

Hij zegt mama! (en nee.....)

Ruben had moeite met de letters "M"en "N"uitspreken. Maar helaas nu niet meer!

Stik jaloers was ik. Ruben, ons kereltje van 21 maanden, kan al bijna een jaar het woordje "papa" zeggen. Maar het woordje "mama" wilde maar niet lukken. Ruben had erg veel moeite met de letters "M" en "N" uitspreken. Dus het was ruim een jaar lang bij ons in huis papa voor en papa na. Maar ook ik was voor een lange tijd “papa”.

De keren dat ik Ruben ophaal bij het kinderdagverblijf is hij super blij me te zien. Ruben rent naar me toe en roept "papa!!! papa, papa!". De leidsters schieten in de lach. "Nee dat is papa toch niet...."

Sinds een week of 4 volgen er meer woorden... Appel, Ipad (jaja), thuis, opa en douche. Maar nog steeds géén mama :(

Tot vorige week. Eindelijk lukt het Ruben om de "M" en de "N" uit te spreken! Wat was ik blij! Jaaaa EINDELIJK zegt ie nu ook "mama". En wat was ik blij en trots... voor een dag.

Sinds vorige week is het nu heel de dag door... "mama, mama, mama". En met het leren van de "M" is ook de letter "N" geleerd. Met als gevolg het woord “NEE”. En dat is natuurlijk meteen één van zijn favoriete woordjes geworden….. 

9 jaar geleden

Jeeh eindelijk! fijn he als er mama geroepen word! Hij heeft het beste gewoon voor het laatst bewaart ;) Alleen soms denk je echt van wanneer is het weer eens papa? papa? papa??? en nou op de naar de ik ben 2 en zeg nee fase hihi.

9 jaar geleden

hahaha tjaaaa en dat hou je altijd….Mamaaaaa als ze iets nodig hebben :P Maar gelukkig dat hij het nu wel kan!

9 jaar geleden

Haha, tja je wordt bijna 2 en zegt.... Maar zo fijn om te horen als je kindje eindelijk: Mama zegt