Snap
  • Kind

Hij gaat nu naar de basisschool

Iedereen kent dit gevoel wel. Die 4 jaar vliegt voorbij en voor je het weet gaat je kind naar de basisschool. Waar blijft de tijd toch.

Mijn zoon is gewoon echt toe aan de basisschool. De peuterspeelzaal gaf gewoon niet meer de voldoening die hij nodig had.

En wat is hij enthousiast.... Maar dit betekent ook dat mijn zoon groot word en dat is toch wel even slikken. 

En dan is het zover hij mag wennen op de basisschool. Hij helpt zelf met zijn drinken en eten inpakken. en loopt vol trots naar school.

In de klas gaat hij de klas even ontdekken en dan is het tijd om in de kring te komen. Hij neemt alles in zich op, maar je merkt ook de zijn concentratie snel voorbij is. 

Dan is het gymtijd. Hij was als eerste klaar met uit en aankleden en wat zag je hem trots zijn. Tijdens de gymles nog wat onwennig, maar als snel deed hij vol trots mee. 

Alleen nu kwam bij mij die brok in mijn keel. Hij is al zo'n grote vent, maa tussen als die kleuters ziet hij nog zo klein. Maar ik kan trots op hem zijn, want hij deed gewoon met alles mee.

In de klas was het tijd voor eten en drinken, daarna mocht hij spelen en hij koos de bouwhoek. Tijd voor mamma om afscheid te nemen en naar huis te gaan. Dit was geen probleem.

Mamma kon met een gerust gevoel de klas verlaten. Het viel mij alles mee had verwacht dat het moeilijker zou zijn, maar mijn zoon had het goed naar zijn zin dus dan weet je dat het goed gaat.

Dus op naar een nieuwe fase en hoofdstuk in ons leven.

9 jaar geleden

Ohjeeej dat is inderdaad spannend! Ik denk dat dit één van die mijlpalen is als moeder zijnde. Je kindje gaat dan echt stappen maken en dat is soms even slikken. Om heel eerlijk te zijn.. ik heb in de auto terug naar huis onwijs zitten janken. Moeder emoties denk ik. Super leuk dat je zoontje zo trots is en het zo goed doet. Het zal hem waarschijnlijk goed doen om naar de basisschool te gaan