Snap
  • Kind
  • jarig
  • Corona

Hieperdepiep of niet

Hieperdepiep hoera! Jaja daar gaan we dan….. aftellen naar 14 maart want dan is Amora jarig die wordt 2. En Levi wordt 17 maart 11! Wow wat een mijlpalen weer en dat vieren we groots op 14 maart. Al onze vrienden en familie uitgenodigd. Wat een feest gaat het worden! Aftellen doet Levi vooral omdat hij het maar al te leuk vindt. En welk kind van 11 heeft daar natuurlijk geen zin in! Ik denk geen 1. We hebben 2 grote taarten bij de bakker geregeld voor 40 personen geregeld met de afbeeldingen van hun favoriete helden erop. Want die taarten zijn toch wel de beste van smaak die er zijn. Slingers, confetti kanonnen en alles is in huis. We zijn er helemaal klaar voor.

Toen kwam die vervelende onuitgenodigde irritante corona om de hoek kijken. Jeetje jongens wat nu? De ernst was in het begin nog niet zo aanwezig in Nederland maar ik begon hem toch al te knijpen. Lichamelijk ben ik namelijk niet top fit en ik weet dat mijn longen met bronchitis corona misschien niet aan kan. Dat het voor de ene misschien minder erg is dan voor de ander dat snap ik maar ik val bijna 100% in de groep die hiervoor in het ziekenhuis terecht zal komen. We wachten een paar dagen af met beslissen.

12 maart wordt toch steeds duidelijker dat corona hier steeds meer aanwezig is en het niet slim is om de kids hun langverwachte verjaardag door te laten gaan. Levi is aan het hoesten en er komen mensen vanuit heel Nederland onze kant op. Dat wilde ik hun ook niet aandoen. We blazen de boel af en moeten het aan de kids vertellen. Amora snapt het nog niet dus dat is gelukkig niet zo erg. Maar Levi daarentegen snapt het heel goed. Tranen met tuiten gingen over zijn wangen heen. Wat een verdriet. Mijn moederhart brak. Je gaat twijfelen of je er wel goed aan doet maar ja dat doe ik. Ik ga geen Russische roulette spelen met levens van mijn gasten of wat zijn hebben meegenomen naar mijn kids of onszelf. Hij heeft twee dagen gehuild. En dan? We hebben de taarten moeten afzeggen dit was gelukkig geen probleem. Wel hebben we nog 1 taart gehaald voor de kids want ze zijn wel jarig en daar hoort taart bij natuurlijk. Taart ophalen bij de bakker en daar werd flinke stennis gemaakt want de afbeeldingen waren al geprint voor de taart en dat koste €12 extra of we die nog even wilde betalen. Ik was eerlijk gezegd geschokt. Ik had gebeld of we de taarten konden wijzigen naar 1 taart en dat was prima. Verder werd er aan de telefoon niet over gesproken. Maar in de winkel bij de bakker werd flinke stennis gemaakt. Ik vind alles prima en betalen snap ik helemaal als je al iets gemaakt hebt. Maar waarom zo de grond intrappen als je al een onwijs klote gevoel hebt die dag omdat je je kids niet kan geven wat ze verdienen. Geen visite geen cadeaus Je snapt al hoe die dag was. Ik ging liever in een hoekje zitten waar niemand mij kon storen. Maar dan komt je mama power naar voren om er toch een leuke dag van te maken voor de kids.

Wat het mooiste was van deze dag is dat Levi heel veel kaarten heeft gehad van allemaal onbekende mensen op instagram die mijn account volgen en mijn verhaal hebben gezien en zo lief waren op deze manier een hart onder de riem te steken. Een kaartje betekende zo veel!

Zo lief hoe onbekende kunnen zijn in tijden van nood maar ook gek dat mensen zo kriebelig worden zoals de bakker. Had medeleven getoond en gevraagd goh wanneer vier je het dan we gaan de plaatjes bewaren. Maar hey iedereen gaat apart om met deze periode en dat begrijp ik wel.