Snap
  • Kind
  • opvoeden
  • socialisatie

Hi there

Life is a beach

Hallo iedereen,

Ik ben JS2020, een gelukkige ouder van 2 kinderen en een partner waar ik hopelijk in mijn leven nog lang bij zal blijven. Ik ben werkzaam in de zorgsector in de ondersteunende dienstverlening, draai 24 uurs diensten en oproepdiensten voor problemen in mijn vakgebied. Klinkt leuk zou je zeggen! Ja, maar toch niet helemaal...maar daar later meer over.

Net zoals andere ouders ondervinden mijn partner en ik ook wel moeilijkheden in het opvoeden. Soms lijkt het er op dat we maar wat doen. Desalniettemin is de liefde voor onze kinderen (koningspaar) onuitputtelijk. De oudste is 7 en heeft weinig vriendjes en vriendinnetjes. Hij is zeer gevoelig (heeft hij niet van een vreemde) aangelegd en probeert alles zo goed mogelijk te doen. Op school speelt hij wel met iedereen maar thuis echt contact maken met andere leeftijdgenootjes is lastig. Zijn zusje van 4 is regelmatig zijn speelkameraadje. Deze lijkt soms 180 graden anders qua karakter....

Ik vind het lastig voor hem als ik andere leeftijdsgenootjes zie spelen met elkaar buiten schooltijd. Natuurlijk proberen wij het te stimuleren door met vrienden af te spreken met kinderen, dat gaat dan ook goed, alleen als deze afspraken er niet zijn is de connectie met anderen er ook niet. Als we bv. naar een speeltuin gaan speelt hij eerst met zijn zusje en later pas met anderen. Vica versa trekt zijn zusje ook weer aan hem op. En daar zit het lastige erin...hoe zorg je als ouder er voor dat ze beiden hun eigen kring opbouwen, zonder je er te veel mee te bemoeien?

Lastig....

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij JS2020?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.