Snap
  • Kind
  • Autisme
  • thuis

Het zou zo normaal moeten zijn.

Ontwikkelen tot een zelfstandig kind die naar school gaat

BAM. De zomervakantie is voorbij.. Jan gaat bijna weer aan het werk en overal op instagram komen de berichten voorbij.. " claire gaat naar groep 3, wat een feest!" Of " hebben jullie ook alweer zo'n geen zin in die schoolrun volgende week?" , " mijn schatje, daar ga je, op naar de basisschool". Auw.. na 20293817171 van deze berichten voel ik de tranen in mijn ogen branden, die van mij niet.. zal nooit gebeuren ook.. vanaf zijn 2de jaar staat onze wereld op zijn kop en worden we telkens verslagen achtergelaten wanneer blijkt dat het niet zomaar een achterstand is of zomaar wat gedrag.. 

Leon zit thuis, en dat zal voorlopig wel zo blijven ben ik bang. Dan is er een geld probleem, dan is er geen plek, dan is hij te goed voor het kdc, dan te slecht voor school, dan de reisafstand. IK. WORD. GEK! 

Mensen die weten dat wij nu een PGB hebben zeggen dan:" jamaar , je krijgt er toch voor betaald?!", ja klopt, hoort het dan alsnog dat een jongen van 6 thuis zit? Denk het niet he. 

Zo'n dag als vandaag loop ik buiten met Leon en Milou en zie de kinderen met rugtassen de straat over rennen, al spelend, lachend , met een vriendje of vriendinnetje. En leon.. die loopt aan mijn hand, te kauwen op zijn kauwsieraad. Confronterend is het.. en dat is het bijna dagelijks. Er zijn dagen dat ik er meer aan denk dan normaal natuurlijk maar nu net alles weer gestart is voel ik het enorm, verdriet, onzekerheid, machteloosheid dat het zorgstelsel hier in Nederland zo #@€% is! 

Ohja ik zit echt niet bij de pakken neer hoor! Ik heb een prachtige werkplanning gemaakt voor ons en we maken er met ons 3'en echt wel wat van door de weeks. Maar wanneer hij dan zelf vraagt: " mama, ga ik nieuwe school?" Breekt mijn hart in duizend stukken en ik kan het hem toch niet uitleggen dus zeg ik maar tegen hem: " als de juffrouw mama belt lieverd." 

Soms zou ik willen dat alles normaal was,

Soms zou ik willen dat jij meedeed in een klas.

Soms zou ik willen dat iemand zag hoe leuk je bent,

Soms zou ik willen dat iemand jou echt kent.

Soms zou ik willen dat je echt gelukkig kon zijn,

Soms zou ik willen dat het niet bij jou was, maar bij mij ❤️  

5 maanden geleden

Wat een gejank allemaal focus je op je kind en laat internet erbuiten

1 jaar geleden

Sinds ons zoontje van 2 (bijna3) naar kdc gaat zie je de andere kant. Zie je hoe alles anders loopt bij de kids ouders.. waar je je eerder niet mee bezig hield. Vind iedereen echt sterk en knap zo kijk ik er tegen aan! Ouders die door doen en het passende zoeken bij hun kind. En dat alles dus anders gaat en het een plekje moeten geven. Wou je even een hart onder de riem steken 💪🏻 Hopelijk vinden ze snel wat passends! Veel kracht toegewenst !

Och, wat heftig. En wat een goede eye-opener voor anderen (ook voor mijzelf). Ik hoop dat jullie snel goed nieuws krijgen; dat gun ik jullie echt. We lezen graag met jullie mee. Liefs, Laura