Snap
  • #opticusglioom
  • prinsesmaximacentrum
  • Leverenmetkanker
  • Chemo
  • hersentumor
  • kanker

Het was me weer een dagje

Bij het prinses Máxima Centrum

Het was me weer een dagje bij het @prinsesmaximacentrum 😇 27 december werd voor de eerste keer de port-a-cath aangesloten. Dat vond Sofie maar niks, dus het ging niet helemaal soepeltjes. Maar goed, geef haar eens ongelijk. Daarna direct bloedafname via de PAC. 

Vervolgens hadden we het gesprek met onze oncoloog. Er was in een week tijd veel gebeurd, dus we hadden genoeg bij te kletsen. We moesten de dag na de chemotherapie naar het Shared Care centrum in de buurt vanwege hoge koorts. Twee dagen later kreeg ze plotseling een koortslip en moest ze antibiotica nemen (van die grote pillen). Op Eerste Kerstdag weigerde ze de antibiotica en wilden ze haar opnemen. Ik stelde voor om een sonde te plaatsen zodat we in ieder geval naar huis konden.

De oncoloog gaf aan dat ze het heel vervelend vindt dat het zo loopt, omdat het meestal niet zo gaat. Daardoor worden we nu direct voor een uitdaging gesteld (ze is echt heel lief)! Moraal van het verhaal: die sonde behouden we voorlopig maar even. Die is handig om de medicatie doorheen te proppen. Ook drinkt Sofie veel te weinig, waardoor ze nogal wat obstipatie heeft (Jup, sorry voor die details), dus kunnen we ook extra vocht toedienen door de sonde. Als de koortslip vaker terugkomt, zou een onderhoudskuur antibiotica een optie zijn, maar hopelijk niet nodig. De bloedwaardes waren prima, dat betekent dat ze de volgende chemo push weer mocht krijgen. 

Maar, vanwege haar obstipatie, moest ze wel nog even een klysma. Nou, de klysma volgde, en voor de gevoelige mensen die niet tegen poep verhalen kunnen, eindigt hier het bericht 🤭 Sofie kon daarna eindelijk weer poepen, en na 5 dagen had ze natuurlijk best wat opgespaard. De verpleegkundige kwam ook even kijken, en ze was trots! Ze zei: dat is lekkere saté zeg, kun je lekker op een broodje doen. Daarna vertrok ze de kamer uit, waarna ze even later terugkwam met een witte boterham. Daar kon de saté lekker op 😂 (heerlijk, zo’n humor tussen alle ellende door). Sofie was zelf ook trots: ikke goed gepoept (Ja meisje, dat heb jij goed gedaan)! De oncoloog kwam ook nog even binnengewipt, kijken of alles gelukt was. Daarna volgde de chemo push, en toen moest de port-a-cath naald nog verwijderd worden. Dat was wel weer even drama, maar ook dat was zo gedaan! Wat is onze Sofie toch een kanjer ❤️

4 maanden geleden

Zo flinke meid heb het zelf mee gemaakt echt het is geen lachertje en de kleine doet het zo goed ben heel trots op jullie , heel veel sterkte lieverds ❤️

4 maanden geleden

Superflink van haar!

4 maanden geleden

Hou vol sterkte

4 maanden geleden

Sterkte met jullie meisje en jullie hele gezin