Snap
  • Kind
  • opgeven
  • afzwemmen
  • #zwemles
  • nooit

Het vervolg van de zwemlessen!

Paar maanden geleden schreef ik een blog dat ging over de B zwemlessen. Onze zoon lukte het maar niet om door het gat heen te zwemmen, en ik vroeg mij af wat ik nu het best kon doen, ik kreeg wat tips en ben ook gaan lezen, dit is wat ik toen besloten had en hoe dat verlopen is!

Eind juni kreeg ik te maken met een erg verdrietig zoontje van 7, het duiken lukte maar niet en we waren echt bijna 7 maanden aan de gang nu bij de B groep, Hij is natuurlijk ook niet dom en merkt dat hij de enige is die dit niet lukt. Uit frustratie riep hij toen dat hij wou stoppen, maar dat wou ik niet. Ik wil niet mijn zoon leren dat als je tegenslagen hebt, dat je dan maar op moet geven! Want na lang praten kwam er ook uit hem dat hij alleen dat duiken moeilijk vond en stom vond, maar zwemmen zelf leuk vind.

Ik kreeg tips over prive lessen nemen als dat kon en ben er ook een beetje over gaan lezen, dat gevoel had ik al een tijdje, en daarom ook gelijk erover gaan informeren, want het heeft wel genoeg geduurd en de frustratie ettert zo alleen maar door!We konden een pakket van 5 lessen afnemen of 10 lessen. Ik besloot het pakket van 5 te nemen wat gelijk €150 kost...maar moet dan maar even...Ik besloot dit even aan te zien en mocht het nodig zijn meer te nemen dan kan dat later ook altijd.

In juli begon hij met zijn 1e proefles, met bijna stille adem keek ik ademloos door het raam heen, benieuwd of het hem zou gaan lukken, zou het dan eindelijk eens? Deze vrouw was er alleen met de 1e les, ze was een vervangster, maar wat een fijne vrouw was dat zeg! Ik zag hem na lange tijd weer zichzelf zijn en lekker lachen en plezier hebben, super fijn. Een aantal duikpogingen gingen voorbij, niks....Totdat hij het iets ondiepere gat kon proberen, en dat lukte! WAUW, het is een begin! Ze hielp hem constant en een soort ring maken voor het gat hielp ook dat laatste zetje te geven, want dan ben je er ook bijna, hij zag dat ook. Poging erna sprong hij nog een keer en nu gewoon door de normale diepte! Jeetje wat was ik blij! Daarna zijn ze ook gewoon wat aan zijn zwemtechniek gaan kijken, en daar heeft hij ook nog best goede tips van gekregen. Hij genoot van de 1 op 1 aandacht overduidelijk. Trots dat hij was moest ik naar de kleedkamer komen en hij sprak languit tegen mij haha. We besloten een deal te maken (er is een winkel in onze stad dat je voor weinig veel leuks kan kopen) dat hij daar nu iets mocht gaan uitkiezen. Mocht hij de volgende les 1 of 2x MEER erdoorheen gaan, mag hij weer wat kiezen. En sowieso deden we een ijsje na elke les als we thuis waren. En zo gingen we de volgende lessen in, 2e les ging het 3x, 3e les 4x, met de 4e kreeg hij even een inzinking en was hij aan het huilen....10 min lang, gewoon omdat hij geen zin had, en na het praten van mij en de juf was het duidelijk dat hij wel zijn best moest doen en niet moest sippen...Is hij toch in de weinig minuten die over waren 5x erdoorheen gegaan! Alleen liet ik het ijsje achterwege (ivm het dramatisch huilen) maar mocht hij wel wat kiezen de dag erna. De laatste les was de week dat we op vakantie zouden gaan. Benieuwd hoe hij het zou gaan doen. Maar hij was vol zelfvertrouwen die dag, vrolijk en hij baalde zelfs een beetje dat het de laatste keer zou zijn. Ik keek weer door het raam toe hoe het zou gaan en net als alle voorgaande keren telde ik van achter het raam de keren mee hoe vaak hij erdoorheen ging. Wat was ik trots na deze les...Ze hebben 8x gedoken, en alle 8x zijn gelukt! Ik zag hem stralen gewoon! Hij deed het echt super, en elke week als hij priveles had, had hij ook gewoon zijn zwemles paar dagen later. Daar lukte het ook nu gewoon :) 

We zijn trots op vakantie geweest en nu hadden ze laatst een beoordeling, kijken of het goed genoeg is om af te mogen zwemmen voor B...Ik zag de meester zijn notities maken, en het was ook nog eens kijkles, dus we liepen naar binnen om de laatste 10 min af te kijken, en ik hield mijn adem in toen de kinderen bij de meester moesten komen. Zou het?....Hij heeft het echt verdient, hij beheerst de techniek en hij had ook weer goed gedoken, het moet gewoon! Ons zoontje en nog een ander jongetje wat al lang bij hem in de groep zat moesten meekomen naar zijn kamer, rest kon gaan. Nee.....DAAR WAS HET PAPIERTJE!!!! Aan de andere kant van het zwembad kwam al huppelend mijn zoon zsm mijn kant op en vertelde (alsof ik er niet was) dat hij af mag zwemmen! EINDELIJK! 

Zoontje trots, mama trots! Als beloning die dag dat hij af mag zwemmen gaan we theater kaartjes laten zien voor een show waar hij en zijn broertje graag naar kijken, daar kijk ik nu al naar uit.