Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Het terrasjes weer is weer op komst :)

Tijdens mijn verlof heb ik de hele zomer op terrasjes gezeten. Eerst met een dikke buik en daarna met kinderwagen. Heerlijk vond ik het.

Nu beginnen de eerste mooie dagen weer te komen en krijg ik meteen weer de kriebels om naar buiten te gaan. 

Ik wandel graag met Nino een rondje door lombok. Ik vind het zo een mooie levendige wijk met leuke oude huizen. Ik heb een mooie wandelroute gevonden. Heen langs het water en langs het park en terug door de wijk. Heerlijk. Halverwege loop ik langs de oude Sojafabriek, waar nu een basisschool, de bibliotheek een muziekcentrum en restaurant Buurten zich hebben gevestigd. 

Buurten is een echt kindvriendelijk restaurant/café. Er is een speelhoek, er zijn veel kinderstoeltjes en er is genoeg ruimte voor je kinderwagen. Daarnaast is het één van de weinig café's in Oog in Al (de wijk naast Lombok) en zijn Oog in Al en Lombok beide zeer kindrijke wijken. Het is dan ook niet zo gek dat het daar overdag wemelt van de ouders met jonge kinderen.

Als de zon bij het langs lopen dan op het grote terras schijnt dan is de verleiding groot om even te gaan zitten voor een lekkere koffie verkeerd. In de winter trekt het mij minder en loop ik er gerust langs maar vandaag was het eindelijk weer eens zo een zon overgoten dag en trok de zon mij zo het terras op. En oh wat was dat heerlijk. Ik mocht dan behalve Nino geen gesprekspartner hebben maar dat deerde niet. Op het terras zaten met mij 5 mensen met een kinderwagen en ook nog een aantal met een iets ouder kind.

Er zaten drie vaders met alle drie een eigen kleintje bij zich samen te lunchen, toch leuk om te zien want meestal zie je vooral moeders of stelletjes. Verder zaten er een man en vrouw met ook beide hun eigen baby en naast mij als eenzame moeder zat nog een eenzame moeder met ook een zoontje van 7 maanden. Gezellig, zo raak je toch nog aan de klets. later kwam ik nog een moeder van een leerling op mijn school tegen en zo vult de middag zich toch nog.

Tussendoor kon ik Nino lekker een fruithapje geven en heeft hij ook even lekker liggen slapen in de wagen. Voor mij was het weer volop genieten. En zoals de andere "eenzame" moeder constateerde, 'volgens mij heb je wel een makkelijk kind', denk ik dat dat wel klopt. Ik vroeg mij zeer af of het deze lente/zomer ook nog zou kunnen, dat terras hangen met kind. Want je kind wordt ouder en heeft steeds weer andere behoeftes. Deze testronde van vandaag geeft mij het gevoel dat het wel los zal lopen en Nino ook nu nog niet echt problemen heeft om met mij mee naar een terrasje te gaan.

9 jaar geleden

Klinkt heerlijk. Ik heb ook in Lombok gewoond,leukste buurt waar ik ooit heb gewoond. Zei het van de week nog tegen mijn man. In oog in al ging ik weleens naar de Albert heijn. Vond het daar echt een soort dorp opzich. Al die moeders met peuters die gezellig kletsten. Kan me voorstellen dat je daar geniet.