Snap
  • Kind
  • kleuter
  • speelafspraak

Het leed dat thuis afspreken heet...

Mijn dochter van bijna 5 kan zichzelf uren vermaken met speelgoed, maar ook samen spelen bij de BSO en school kan ze goed. Als ze bij een vriendje of vriendinnetje speelt spreken de ouders vol lof over mijn goedgemanierde vrolijke kleuter, stuk voor stuk vinden ze haar een heel lief meisje. Tot ze besluit om thuis met een vriendje of vriendinnetje te gaan spelen...
5 jaar geleden

haar dag dus niet. Mijn dochter is rustig meisje, en ze speelt vaak met een meisje die half jaar jonger is (4 en mijn dochter 4,9 maand) waardoor ik het als moeder pittig vind om te doen omdat er een zusje van 3 jaar bij zit. En bij haar spelen is ook heel moeilijk. uurtje maximaal. Maar ook eerlijk gesproken met de ouders, en ze gaven ook aan dat ze een grote mond kan hebben en dat ik daar heel goed van mag zeggen. Is bij hun gebeurt en mijn dochter durft niet meer want papa was boos op haar. Ze heeft toen zebegin 4 was bij een anderjongetje gespeeld en andersom en dat ging veel makkelijker, want ze deden meer eigen spel.

5 jaar geleden

Gebeurd hier ook zeker. En als ik na een aantal waarschuwingen nog steeds niet tot hem door dring word er de eerste paar dagen niet meer met een vriendje gespeeld. Niet hier en niet daar. Daar luisterd hij over het algemeen wel naar. En zo niet mag hij naar boven. Dan ga ik spelen met andere zoon en het vriendje en mag hij pas weer meedoen als hij lief kan spelen en zich 'normaal' kan gedragen.