Snap
  • Kind
  • creativiteit
  • kidsartwork
  • kunstspeelplaats
  • letthempaint
  • toddlerart

Het kunstatelier.

Xoxo

Oo.. heerlijk vond ik het altijd. Knutselen met mijn oudste dochters. Uren lang konden we samen kleien, wc-rol poppetjes maken, verven, breien, mozaïeken noem maar op en het is hier geknutseld. 

Op het hoogte punt hadden we zelfs een kamer in huis gebombardeerd tot freubelhok.! 

Had me dan ook nu weer verheugd om lekker te knutselen met onze 2de leg.  Heerlijk creatief bezig zijn.

Helaas duurt bij mijn zoon zijn creativiteit altijd precies 1 min en 30 seconden. Mijn tafel is dan blauw, paars en oranje. Zit er meer verf op zijn hoofd dan op die 900 papiertjes. En heb ik opruimwerkzaamheden van 1 uur en 30 min. 

Fijn, dat er in ons mooie dorpje een kunstatelier voor kids zit. O echt..! Nee niks voor ons dacht ik in eerste instantie. Stel je voor dat hij daar net zo zwaait met zijn kwast als thuis. Lopen er straks smurfen in het dorp door mijn zoon.! 

Maar dat mag dus daar..! Hij mag zwaaien met zijn kwast, maakt met auto’s en karton een verf glijbaan, en schildert 50 blaadjes in 30 sec. Van kinetic zand, tot hameren in een kartonnen doos. Zo veel als je kunt bedenken, bedenkt Tanja het nog gekker. En alles in het kader “het kind is de kunstenaar” en bepaalt alles zelf (met een beetje hulp van mama). Met die 50 geschilderde blaadjes word de week erop weer een mozaïek gemaakt, enzo blijft het ook nog ergens duurzaam. 

1 uur per week gaan wij naar Tanja Knoeien, zoals ze in het dorp inmiddels de naam heeft gekregen. Het is een uurtje samen met je kind. Heerlijk hoppen van verschillende knutsels, soms spelen ze alleen met het gekleurde speelrijst. En soms maken ze een egel van klei, zonder neus.! Want die was kwijt. Maken ze mooie kettingen of schilderen ze op een pompoen. 

Ik gun elke mama/papa een Tanja Knoeien, of te wel een kunstspeelplaats. De rommel blijft daar, mooie kunstwerken mee naar huis voor oma’s en opa’s of om je toilet of thema tafel mee te behangen, en ik..? Ik kan het thuis af met een vel stickers de komende week. Win win niet.? 

Al verdwijnen die ook meer op zijn kinderstoel dan op papier.! 🤣

Check de kunstspeelplaats op insta.. en je bent verkocht..!