Snap
  • Kind

Het fenomeen Frozen

Er was eens....... Frozen? Bekend? Nou, hier dus ook sinds een maand of twee.

Mijn dochter van net 4 jaar was altijd helemaal verzot op Peppa Pig. Alles was Peppa Pig. Eindeloos filmpjes kijken en staren naar al het ontbrekende speelgoed van haar Peppa Collectie in de speelgoedwinkel. Tot die ene dag. Haar eerste dag wennen in de kleuterklas bijna 2 maanden geleden. Thuis na school begon het. “Mama, ik heb vandaag op school Anna en Elsa gekeken.” “O, wat leuk schat”, antwoord ik en ondertussen gaat er door mijn hoofd: Anna en Elsa, Anna en Elsa. Nog nooit van gehoord, want ik had de Film Frozen niet gezien. Ik zocht via Google en ja hoor, daar was het. Het was Frozen. Ze had Frozen gekeken op school en is sinds dat moment helemaal in de ban van alles wat met Frozen te maken heeft en dan met name Elsa. Elsa pop, Elsa jurk, Elsa kroon, Elsa t- shirt, Elsa poster, Elsa sokken. Het behoort allemaal tot de verzameling. You name it, she got it. En dan niet te vergeten de FILM!! Die is werkelijk magisch voor haar. Ze heeft hem dan ook zo goed bekeken dat ze bijna alle scenes wel uit haar hoofd weet. Elk liedje wordt met volle borst meegezongen en ook de toneelstukjes mogen niet ontbreken. Aan haar kleine broertje van twee heeft ze op toneelniveau nog niet zo veel, dus ben ik vaak het slachtoffer. Samen spelen we de scènes na uit de film. De ene keer moet ik bewusteloos neervallen op de grond en de andere keer moet ik me minstens 5 minuten opsluiten net als Elsa in de film. Dit soms wel 5 x op een dag. Ik neem de scènes waarin ik moet doen alsof ik slaap dan ook uiterst serieus. Nu dochterlief sinds 2 weken op school zit is de rust enigszins teruggekeerd in huis wat betreft Frozen. Maar daarentegen heeft de gekte zich op school goed ontwikkeld. De gekte gaat namelijk gewoon mee naar school.. Frozen tas met een Frozen broodtrommel en uiteraard ook de Frozen beker. Deel 2? We are ready!!

Xx Viv

9 jaar geleden

Top gedaan, ik denk heel herkenbaar voor vele moeders.!!

9 jaar geleden

Haha ik heb ook zo een kleinkind Julia. En ik ben de oma die regelmatig frozen speel met haar. We dansen dan en spelen Anna en Elsa, Julia is dan Elsa is dat de blonde? Haha ik ben altijd in de war met de namen, Julia vraagt dan ook altijd Ennn??? Wie is nou de blonde??? En ik ben dan de donkere "daar lijk ik meer op volgens Julia" . Jaja.. Zo grappig..... Ik moet altijd de scene spelen dat ik Elsa? Wakker maak en heel overdreven Elsa Elsa wakker worden. Zullen wij een sneeuwpop (zingend) maken. We zien ook vaak stukjes van de film, want ja er zijn wel voorkeuren natuurlijk.