Snap
  • Kind
  • bijzonder
  • voorbij
  • Momlife
  • thuisonderwijs
  • Corona

Het einde van het thuisonderwijs tijdperk!

Hopelijk!

Wat waren het 12 bijzondere weken! Ik ben blij dat ze vanaf volgende week weer helemaal naar school kunnen, maar ook had ik het niet willen missen. Ik denk ook serieus dat ik de gezelligheid best ga missen. Wat ik niet ga missen is de rommel overal, schoolspullen op verschillende plekken, de hele dag fruit snijden en brood smeren en de frustratie als iets niet gelijk lukte of ze er geen zin in hadden. Vanaf volgende week kan ik de radio weer aanzetten, kan ik weer opruimen en schoonmaken zonder dat het een half uur later weer een zootje is! De printer kan weer naar de zolder en ik hoef er ‘s avonds niet meer om te denken dat de Chromebooks in de lader zitten. 

Toch denk ik dat we allemaal gegroeid zijn de laatste maanden en dan bedoel ik niet de Corona kilo’s. We hebben meer leren samenwerken en zelfs de jongens onderling. We vroegen elkaar om hulp en hielpen elkaar met opdrachten of hadden goeie ideeën voor elkaar. 

Voor Brent (groep 1) zat ik de eerste weken veel op Google om maar de leukste werkbladen en knutsels te vinden. Ik vind het zelf ook super leuk om creatief bezig te zijn dus dat ging me best goed af. Daarna kregen we alles van de juffen aangeleverd maar wat was het leuk om samen bezig te zijn en te zien hoeveel hij al kan en weet met z’n vier jaar. 

Wat vond ik het bijzonder om te zien dat Tobie zo open en enthousiast was naar zijn meester toe tijdens het inbellen via de Chromebook. Met een grote glimlach zat ik soms te luisteren wat hij allemaal vertelde. Hij vondt het heerlijk om zelfstandig te kunnen werken zonder alle drukte in de klas, maar miste zijn klasgenoten tegelijkertijd ook vreselijk. 

Wat is het bijzonder om samen met Kian zijn afscheids musical te kunnen oefenen. Dat is iets wat anders nooit gebeurt was, dan hadden we waarschijnlijk niet eens de titel mogen weten. Wat ben ik blij dat hij zijn basisschooltijd nog een paar weken normaal kan afsluiten. 

Nog vier “normale” schoolweken en dan begint de zomervakantie hier alweer. Alle jaren gaan zo snel, maar dit jaar lijkt echt extra snel te zijn gegaan. Of dat komt door de afgelopen maanden weet ik niet maar ik denk dat de kinderen ook wel echt aan de zomervakantie toe zijn straks! Nog vier weken om me daar op voor te bereiden!😉

Snap
Snap
3 jaar geleden

Thuisonderwijs vormgeven aan mijn leerlingen en geven aan mijn dochter. Ik ben blij dat ik deze periode heb kunnen afsluiten. De puinhoop, de printer beneden, de hele dag 'Mama!', het thuiswerken en ons kind onderwijzen en aan het begin van de Lockdown ook nog ziek zijn met Corona....het heeft er hier ingehakt. Ik ben geen leuke thuis-mama, en mijn dochter geen leuke thuis-leerling. Zij floreert op school, terwijl ik thuis een zeer verdrietig en boos kind had, ondanks de leuke dingen die ik bedacht om het nog een beetje leuk te maken. Ze heeft zeker wat geleerd: doorzetten a lks her even tegen zit. Ook is ze zelfstandiger geworden en helpt ze meer in huis, maar voor geen goud willen we hier teug naar de Lockdown.